Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο από άγριο ρύζι με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Στήθη κοτόπουλο 5 τεμ.
Καφέ άγριο ρύζι με την φλούδα 500 γρ.
Ελαιόλαδο 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Μπέικον 6 φέτες
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
Κύβος ζωμού κοτόπουλο 1 τεμ
Λεμόνι 1 1/2 χυμό λεμονιού και ξύσμα
Αλάτι-πιπέρι
Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι , το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο και τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει, τους κύβους από το κοτόπουλο, το μπέικον και τα σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το ρύζι που το έχουμε ήδη σουρώσει. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε  τον κύβο ζωμού κοτόπουλο, το κρασί και το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει για 25 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα – μαρούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365