Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Σπιτικές μάσκες για λαμπερή επιδερμίδα

Με φυσικά υλικά, εύκολα και γρήγορα

Το δέρμα μας ταλαιπωρείται καθημερινά από τον ήλιο, την έλλειψη ύπνου, την ρύπανση και το στρες.
Για να του προσφέρουμε την απαραίτητη θρέψη μια μάσκα προσώπου είναι ό,τι πρέπει.


Μάσκες θα βρείτε στα φαρμακεία, όμως με υλικά που εύκολα θα βρείτε και στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ενυδατικές και προστατευτικές μάσκες θρέψης.

1. Αγγούρι για ενυδάτωση

Καθαρίστε ένα αγγούρι και λιώστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο λιωμένο αγγούρι και αναμείξτε καλά. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Πλύνετε το πρόσωπο με κρύο νερό.

2. Βρώμη για ξηρές επιδερμίδες

Αναμείξτε καλά ένα αγγούρι, με 1 κούπα βρώμη και μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι ώστε να σχηματίσουν μία παχιά πάστα. Απλώστε την στο πρόσωπο και περιμένετε 30 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Αυγό για απαλότητα

Χτυπήστε καλά ένα ασπράδι αυγού μέχρι να σφίξει και προσθέστε 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι. Απλώστε το μείγμα στην επιδερμίδα για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

4. Σοκολάτα για λάμψη

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα ή σκόνη κακάο με 5 κουταλιές της σούπας μέλι. Προσθέστε το γάλα και αναμείξτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και αφήστε το για δέκα λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

5. Μάνγκο για προστασία από τις ακτίνες του ήλιου

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας πουρέ μάνγκο, 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη από σανδαλόξυλο, 1 κουταλιά του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγη σκόνη κουρκουμίνης. Εφαρμόστε στην επιδερμίδα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

6. Κανέλα για τόνωση και λάμψη

Ανακατέψτε ½ κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας χαμομήλι βρασμένο και ¼ κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα βαθύ μπολ. Κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στο δέρμα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 2-3 λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365