Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ελαφρά μπέργκερ κοτόπουλου με αρωματικά

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
3 φέτες άσπρο ψωμί φόρμας (Sliced) χωρίς κρούστα,
600 γρ. φιλέτα ή μηροί κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο σε κομματάκια,
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
2 γεμάτες κουταλιές φυλλαράκια βασιλικού τεμαχισμένα,
2 γεμάτες κουταλιές φυλλαράκια δυόσμου τεμαχισμένα,
1 μικρό λεμόνι το ξύσμα,
2 κουταλιές γάλα,
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι για άλειμμα,
προαιρετικά μια πλάκα για ψήσιμο 

Συνοδευτικά:
4 μαρουλόφυλλα,
1 φλ. περίπου ντοματίνια,
2 χρωματιστές πιπεριές,
1 μικρό κρεμμύδι νέας εσοδείας ή κόκκινο, σε ροδέλες και χωρισμένο σε κρίκους,
φυλλαράκια μαϊντανού,
γιαούρτι χαμηλών λιπαρών,
λίγο σουμάκι ή πάπρικα (προαιρετικά)

Βήματα
 Βήμα 1
Βάζετε τις φέτες του ψωμιού τεμαχισμένες στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Τα αδειάζετε και στη θέση τους βάζετε το κοτόπουλο με το σκόρδο, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να τα ψιλοκόψετε όλα και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, χωρίς να τα αφήσετε να λιώσουν. Επιστρέφετε μέσα τα ψίχουλα και τα χτυπάτε όλα ξανά για ελάχιστα δευτερόλεπτα να σμίξουν.

 Βήμα 2
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ, πλάθετε 4 μπέργκερ (δες σημείωση), τα αλείφετε με ελάχιστο λάδι και τα απλώνετε σε ένα πιάτο ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα κρατάτε στο ψυγείο για ½ ώρα.

 Βήμα 3
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά (Medium-high heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα και τραβάτε λίγα στις άκριες για να πέσει λίγο η θερμοκρασία και βάζετε πάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά ή καλύτερα μια πλάκα για ψήσιμο. Λαδώνετε την καυτή σχάρα ή την πλάκα ψησίματος, τα βάζετε απάνω και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά (πρέπει να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά). Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο (Medium) ή τραβάτε κι άλλα κάρβουνα στην άκρη, τα γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 6-8 λεπτά για να ψηθούν καλά.

 Βήμα 4
Ταυτόχρονα, αλείφετε τα ψωμάκια στην κομμένη τους πλευρά με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε και αυτά πάνω στη σχάρα ή την πλάκα (στην κομμένη πλευρά), μέχρι να ροδίσουν. Ψήνετε επίσης τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

 Βήμα 5
Βάζετε φύλλα μαρουλιού πάνω στα ψωμάκια και κομμάτια πιπεριάς, τοποθετείτε πάνω τα μπέργκερ και προσθέτετε κρίκους κρεμμυδιού, ντοματίνια μοιρασμένα και φυλλαράκια μαϊντανού. Αν θέλετε, βάζετε και μια κουταλίτσα γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα, σκεπάζετε με το πάνω μέρος των μικρών ψωμιών και τα σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365