Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές φρικασέ

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:



Υλικά
Σουπιά 1 1/2 κιλό
Σπανάκι 1 1/2 κιλό
Μαρούλι 3 τεμ ψιλοκομμένα
Άνηθο 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Κρεμμύδια φρέσκα 4 τεμ ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο 6 - 7 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι - δυόσμο
Φύλλο δάφνης 1 τεμ
Κρεμμύδι 1 μικρό για το βράσιμο
Λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Καθαρίζουμε την σουπιά , την πλένουμε και την βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης και το μικρό κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει την στραγγίζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (το νερό που έβρασε το κρατάμε). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα κομμάτια της σουπιάς, τα σοτάρουμε όλα μαζί  και τέλος βάζουμε το σπανάκι (πλυμένο , καθαρισμένο) και τα ψιλοκομμένα μαρούλια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον δυόσμο,τον άνηθο, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε την σουπιά (όσο χρειάζεται ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας) κι αφήνουμε να ψηθεί για 15 – 20 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό με λεμονάκι και το απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365