Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Τσιπούρα σχάρας

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
3 τσιπούρες 700-750 γρ. η καθεμιά,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 χούφτα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
Μπόλικο θαλασσινό αλάτι,
Λάδι για άλειμμα.
Λαδολέμονο για το σερβίρισμα:
1 φλ. ελαιόλαδο,
6 κουταλιές χυμός λεμονιού + 2 κουταλάκια ψιλό ξύσμα,
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι,
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
 Βήμα 1
Βάζετε τα ψάρια σε μια μεγάλη λεκάνη και τα σκεπάζετε με κρύο νερό από τη βρύση και προσθέτετε μπόλικο θαλασσινό αλάτι (ανάλογα με τη λεκάνη, μέχρι και 1 φλ.). Τα αφήνετε να μουλιάσουν στην άρμη για 1 ώρα. Η άρμη θα κρατήσει τη ψίχα των ψαριών τρυφερή και θα κάνει την πετσούλα τους τραγανή.Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά (Medium-high heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα, τραβάτε λίγα στα πλευρά για να πέσει η θερμοκρασία και βάζετε απάνω την σχάρα για να ζεσταθεί καλά (ή διπλές σχάρες για πιο εύκολο γύρισμα).

 Βήμα 2
Βγάζετε τις τσιπούρες από την άρμη και τις τινάζετε για να φύγει τυχόν άρμη από την κοιλιά τους, τις αλείφετε παντού με το ελαιόλαδο και βάζετε στο εσωτερικό τους από 2-3 κλωναράκια θυμάρι. Τις ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις μια μόνο φορά στο μέσο του ψησίματος. Τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τις με λαδολέμονο.

 Βήμα 3
Λαδολέμονο: Βάζετε σε ένα μεγάλο σχετικά βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το λεμόνι , το ξύσμα, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο αλατοπίπερο, το κλείνετε και το κουνάτε με δύναμη μέχρι να σμίξουν τα υλικά. Ή, εναλλακτικά, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα να σμίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365