Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο του Νίκου Σεργιανόπουλου 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Διαβάστε τι λέει ο δικηγόρος του

Πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, που συγκλόνισε την Ελλάδα και ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Στεφανάκης, ανοίγει ξανά τον "φάκελο" της υπόθεσης και μιλά για τη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά του ηθοποιού κάνοντας λόγο για «φαινόμενο Ταχτσή». «Έχουμε ένα φαινόμενο Ταχτσή, έχουμε ένα αυτομαστίγωμα. Δηλαδή έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος τα έχει όλα και την ίδια στιγμή δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν εξηγεί αυτό το θέμα (σ.σ. γιατί έκανε τις επιλογές που έκανε), είναι πολύ βαθύτερο το θέμα, αφορά μία δική του διαδρομή, μια δική του αποδοχή, κατά πόσο ήτανε αποδεκτός και οικογενειακά. Ήταν ένας τρόπος δικής του τιμωρίας. Το μονοπάτι αυτό δεν έχει να κάνει με κομμάτια ηδονής ή ικανοποίησης, είναι το αντίθετο, έχει το κομμάτι της αυτομαστίγωσης και αυτοταπείνωσης», είπε ο κ. Στεφανάκης, αναφερόμενος στον ηθοποιό και συνέχισε: «Η πραγματικότητα του Νίκου ήταν μια φωτεινή πραγματικότητα. Η εσωτερική πραγματικότητα ήταν πολύ σκοτεινή. Θέλω να τον θυμόμαστε σαν έναν άνθρωπο που του άξιζε η αγάπη, η καλοσύνη, αυτή η καλοσύνη που είχε ο ίδιος, βοηθούσε πολύ κόσμο χωρίς να επεδίωκε να μαθευτεί. Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ καλές πλευρές και ένας άνθρωπος που δυστυχώς βασανιζόταν από τις δικές του ερινύες».

Σε ερώτηση γιατί ο Γεωργιανός σκότωσε τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ο κ. Στεφανάκης απαντά στο STAR: «Αυτή την απάντηση πρέπει να την δώσει ο ίδιος, ποτέ δεν ήταν ειλικρινής και γι αυτό έχει αυτή την ποινή που του αξίζει. Ποτέ δεν είπε τίποτα άλλο, έδωσε μία εκδοχή των πραγμάτων η οποία δεν έστεκε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη». «Ήταν απολύτως αδύνατον να έχει απειλήσει κανέναν άνθρωπο ο Νίκος. Και αυτό ήταν σαφές από όλη την πορεία της ζωής του. Συνεπώς όλοι οι ισχυρισμοί που τότε έλεγε ο κατηγορούμενος δεν στέκουν. Είχαμε ένα πολύ άγριο έγκλημα και τελικό χτύπημα σφαγής, αυτό που βλέπουμε στις ταινίες (σ.σ. ο δικηγόρος έκανε με το χέρι του κίνηση στο λαιμό του). Είχαμε μια υπέρμετρη βιαιότητα. Ένας άνθρωπος καλοσυνάτος όπως ο Νίκος, γιατί κατεσφάγη από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολεμικές τέχνες, ήταν πρωταθλητής απ’ ότι θυμάμαι και είχε ειδικές γνώσεις στο τζούντο, οπότε οποιαδήποτε απειλή μπορούσε ευκόλως να την εξουδετερώσει χωρίς να κάνει οποιοδήποτε έγκλημα». Κατόπιν, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Γεωργιανού: «Πήρε το κινητό του Νίκου και με αυτό επικοινωνούσε με τη γυναίκα και τα παιδιά του στη Γεωργία και βάσει του κινητού αυτού συνελήφθη, γιατί το ενεργοποίησε με την κάρτα και έτσι τον βρήκαμε. Πρέπει να καταλάβουμε και γιατί ποιότητα ανθρώπου μιλάμε», ενώ πρόσθεσε: 

«Αν θυμάμαι καλά, πριν από δύο βράδια είχαν συναντηθεί και ήταν πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος συνάντησής τους. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε αυτά. Έχουμε έναν άνθρωπο που έχει χάσει τη ζωή του 11 χρόνια και η προσωπική του ζωή είναι δική του και έχει κάθε δικαίωμα να την κάνει όπως θέλει», είπε ο κ. Στεφανάκης και επεσήμανε πως «ο δράστης παραδέχτηκε την χρήση ναρκωτικών για να έχει ελαφρυντικό, ο λόγος που είπε πως πήραν και οι δύο, υπήρχε το καλαμάκι, το οποίο είχε μόνο DNA του Νίκου». Σε ερώτηση για την οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου που ξεκληρίστηκε μετά τη δολοφονία ο κ. Στεφανάκης απάντησε πως η υπόθεση έπαιξε ρόλο «ήταν τρομερά ισχυρός ο δεσμός που είχε με την αδερφή του. Το δράμα αυτής της οικογένειας είναι ανεπανάληπτο. Σε κάθε διαδρομή αυτής της περιόδου που είχε τα δικαστήρια πέθαινε ένας άνθρωπος της οικογενείας. Πέθανε η αδερφή του, πέθανε ο γαμπρός του, πέθανε η μάνα του. Οι θάνατοι αυτοί συνέβαιναν κάθε φορά λίγο πριν κάθε δικαστήριο. Δεν έχουμε ουσιαστικά έναν αλλά τέσσερις θανάτους. Ήταν συγκλονιστικό. Ο άνθρωπος αυτός δεν σκότωσε τον Νίκο αλλά τέσσερις ανθρώπους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365