Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Σαν Σήμερα: 25 Ιουνίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα, γεννήσεις & θάνατοι: 25/6

Γιορτάζουν:  
Έρως, Λογγίνος, Φεβρωνία.

Επέτειοι:  
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ


Γεγονότα

1678: Η ενετή μαθηματικός Έλενα Κορνάρο Πισκόπια γίνεται η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει διδακτορικό δίπλωμα.

1826: Αποτυχημένη εκστρατεία του Ιμπραήμ εναντίον της Μάνης, ο οποίος γνωρίζει την ήττα στη διπλή μάχη της Βέργας - Διρού.

1912: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Στοκχόλμη, με επίδοση 3,37 μ.

1950: Αρχίζει ο κορεατικός πόλεμος, με την εισβολή της Βορείου Κορέα στη Νότιο Κορέα.

1988: Η Ολλανδία νικά 2-0 τη Σοβιετική Ένωση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου και κατακτά το 8ο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης.

2009: Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ανακοινώνει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικονομία, με στόχο την ενίσχυση των κρατικών ταμείων με έσοδα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Τα μέτρα είναι τα εξής: Έκτακτη εισφορά στους κατόχους των σκαφών αναψυχής, ειδικός φόρος στα αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.ε, αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στα λαχεία και ρύθμιση του θέματος των ημιυπαίθριων χώρων. Ο υπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα δυσάρεστα, αλλά αναγκαία και δίκαια κοινωνικά κατανεμημένα.

Γεννήσεις

1852: Αντόνι Γκαουντί, ισπανός εκκεντρικός αρχιτέκτονας. Πιο χαρακτηριστικό δημιούργημά του, η εκκλησία «Σαγράδα Φαμίλια» στη Βαρκελώνη. (Θαν. 10/6/1926)

1903: Τζορτζ Όργουελ, άγγλος συγγραφέας, φιλολογικό ψευδώνυμο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ. («H Φάρμα των Ζώων», «1984») (Θαν. 21/1/1950)

1963: Τζορτζ Μάικλ, κατά κόσμο Γιώργος Παναγιώτου, κυπριακής καταγωγής βρετανός ποπ τραγουδιστής. (Θαν. 25/12/2016)

Θάνατοι

1997: Ζακ Ιβ Κουστό, γάλλος ωκεανογράφος. (Γεν. 11/6/1910)

2009: Μάικλ Τζάκσον, αμερικανός τραγουδιστής της ποπ και της σόουλ. (Γεν. 29/8/1958)

2015: Πάτρικ Μακνί, άγγλος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. («Τhe Avengers») (Γεν. 6/2/1922)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365