Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:

Υλικά
Για τη ζύμη
Ελαιόλαδο 250 ml
Ζάχαρη καστανή 250 γρ
Αυγά 4 τεμ

Κουβερτούρα 300 γρ λιωμένη
Γάλα 300 ml
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο
Μπέικιν πάουντερ 40 γρ κοσκινισμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας

Για το σιρόπι
Γάλα 250 ml
Ζάχαρη καστανή 200 γρ
Κακάο 50 γρ
Μαργαρίνη 100 γρ

Οδηγίες
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, με το σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα,προσέχοντας να μη κάνει φουσκάλες. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,την κουβερτούρα που την λιώσαμε με την διαδικασία μπεν μαρί και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα) λίγο λίγο. Συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, 30- 32 εκ,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5-6 λεπτά, το γάλα,την καστανή  ζάχαρη και το κακάο ανακατεύοντας. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα ελαφρώς σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρή η σοκολατόπιτα. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

* Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη παραπάνω στο σιρόπι (περίπου 30 γρ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365