Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Καλογήρου: Ψευδείς ειδήσεις τα περί αποφυλάκισης των μελών της 17Ν-Αυστηρότερες οι ποινές

Διαβάστε λεπτομέρειες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αναφέρθηκε στον πολυσυζητημένο ποινικό κώδικα που ισχύει από χθες.


Ο αρμόδιος Υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου χαρακτήρισε λυπηρό το να δημιουργείται πέντε μέρες πριν τις εκλογές αυτή η συζήτηση, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δε τοποθετείται επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως τα μέλη της 17Ν και άλλοι πολυισοβίτες, θα μπορούν να αποφυλακίζονται βάσει του νέου Ποινικό Κώδικα.

Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 τόνισε ότι ειδικά για τους πολυισοβίτες, οι ποινές είναι αυστηρότερες πλέον και αποκάλεσε ψευδή τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως τα μέλη της 17Ν θα μπορούν να αποφυλακίζονται.

Όπως είπε με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 χρόνια, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα 25. Παράλληλα, δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365