Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Σαν σήμερα: Γκολ ο Δέλλας και φύγαμε για τελικό! (VIDEO)

Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε ισόπαλη χωρίς γκολ

Ήταν 1η Ιουλίου του 2004, σαν σήμερα ακριβώς πριν από 15 χρόνια, όταν η "χρυσή" κεφαλιά του Δέλλα έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004, με το "ασημένιο" γκολ στην παράταση του ημιτελικού κόντρα στην Τσεχία.



Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με φαβορί τους Τσέχους και την παρέα των Νέντβεντ, Πομπόρσκι και Κόλερ να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης έπιανε τα... άπιαστα.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και το τελευταίο με τον κανόνα του "ασημένιου γκολ". Δηλαδή όποια ομάδα είχε υπέρ της το σκορ στην πρώτη παράσταση ήταν και η νικήτρια (χωρίς να χρειαστεί να πάμε στο δεύτερο μέρος της παράτασης).

Με τον κανόνα του "silver goal" να ισχύει ακόμα (για τελευταία φορά σε εκείνη τη διοργάνωση) η Εθνική ήξερε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την παραμικρή της ευκαιρία. Αυτή της παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις κι ενώ στιγμές νωρίτερα ο Δέλλας είχε... προειδοποιήσει με κεφαλιά τον Τσεχ (ξανά από ασίστ του Τσιάρτα), στην καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας.

Στο 106' (καθυστερήσεις πρώτου ημιχρόνου παράτασης) ήταν η στιγμή που γράφτηκε ιστορία. Ο Τσιάρτας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. "Γκοοολλλλ ο Δέλλας, ο Θεός Δέλλας! ο Κολοσσός!" Αυτή την περιγραφή θυμόμαστε όλοι και μας έρχεται αμέσως στο μυαλό στην ανάμνηση μίας από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91΄ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39΄ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουϊφαλούζι

Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365