Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Όσοι γνώρισαν από κοντά τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του, γνώριζαν καλά πως ήταν ξεχωριστός άνθρωπος

Υπήρξε αντισυμβατικός, αλλά και ευαίσθητος συνάμα, επαναστάτης, αλλά και ρομαντικός, παθιασμένος, αλλά και ήσυχος, κοινωνικός, αλλά και μοναχικός, ατρόμητος, αλλά και αγχώδης…



Όσοι γνώρισαν από κοντά τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του, γνώριζαν καλά πως ήταν ξεχωριστός άνθρωπος. Αντισυμβατικός, αλλά και ευαίσθητος συνάμα, επαναστάτης, αλλά και ρομαντικός, παθιασμένος, αλλά και ήσυχος, κοινωνικός, αλλά και μοναχικός, ατρόμητος, αλλά και αγχώδης…Κι ίσως ήταν αυτές οι αντιφάσεις του χαρακτήρα του που τον έκαναν μοναδικό τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη του.

Υπήρχαν, ωστόσο, και κάποια ιδιαίτερα γεγονότα της ζωής του, αλλά και στοιχεία του χαρακτήρα του που οι περισσότεροι πιθανότατα να μη γνωρίζουν. Είναι εκείνες οι ιδιαίτερες πτυχές του, οι αδυναμίες και πάθη του, οι προτιμήσεις και οι φόβοι του που συνέθεταν τη χαρισματική προσωπικότητά του.

Ο πατέρας του ήταν εξαιρετικός πιανίστας και μαέστρος στην Ορχήστρα της ΕΡΤ και πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών.
Ήταν φανατικός Παναθηναϊκός, παρότι ο πατέρας του, ως φανατικός Ολυμπιακός, προσπαθούσε να του αλλάξει πεποιθήσεις.
Το εφηβικό του όνειρο ήταν να γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Το πραγματοποίησε, εν μέρει, ταξιδεύοντας με τρένο σε μακρινές χώρες.
Είχε δοκιμάσει ναρκωτικές ουσίες, αλλά συνειδητά αποφάσισε να μείνει μακριά.
Κατάφερε να παντρευτεί στα κρυφά, στη Μονή Πεντέλης, παρουσία μόνον τεσσάρων ανθρώπων, σε μια εποχή που ήταν περιζήτητος στα Μέσα.
Πάλεψε σκληρά με την κατάθλιψη, ιδιαίτερα την περίοδο που ακολούθησε μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.
Τον συγκινούσε η θρησκευτική μουσική. Είχε κάνει, μάλιστα, και ειδικά μαθήματα σε αυτό το είδος, στη Μονή Πετράκη.
Το αγαπημένο του μέσο ήταν το ραδιόφωνο. Δεν του άρεσε να κάνει γραπτές συνεντεύξεις
Καθυστερούσε συχνά στα ραντεβού του, ειδικά στα πρωινά. Ήταν, όμως, πάντα τόσο γλυκός και απολογητικός, που ήταν αδύνατο να του θυμώσει κανείς.
Η αγαπημένη του συνήθεια ήταν να πίνει τον απογευματινό του καφέ σε μαγαζί στο Κολωνάκι, λίγο κάτω από το σπίτι του.

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365