Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μπόνους ύψους 286 εκατ. δολαρίων μοιράζει η Huawei στους εργαζομένους της

Τα μπόνους θα καταβληθούν σε μετρητά και θα αποτελέσουν ανταμοιβή για το προσωπικό του κολοσσού

Ως ανταμοιβή στη βοήθεια που παρείχαν, ώστε η εταιρεία να αντιμετωπίσει τους αμερικανικούς περιορισμούς.Μπόνους ύψους 286 εκατ. δολαρίων (2 δισ. γουάν) ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στους εργαζομένους του ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei.

Τα μπόνους θα καταβληθούν σε μετρητά και θα αποτελέσουν ανταμοιβή για το προσωπικό του κολοσσού, καθώς βοήθησαν ώστε η εταιρεία να αντιμετωπίσει «τον πόλεμο» που της κήρυξαν οι ΗΠΑ, κατατάσσοντάς την στη «μαύρη λίστα», σε ό,τι αφορά το εμπόριο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις για τα αμερικανικά εξαρτήματα αφού οι ΗΠΑ σχεδόν της απαγόρευσαν τον Μάιο να έχει συναλλαγές με αμερικανικές εταιρείες, δυσχεραίνοντας τη δυνατότητά της να προμηθεύεται σημαντικά εξαρτήματα.

«Τα μπόνους είναι μια ένδειξη της αναγνώρισης της δουλειάς που έχει γίνει απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ», υπογράμμισε, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους.


Η Huawei θα διπλασιάσει αυτό τον μήνα τον μισθό σχεδόν για το σύνολο των 190.000 υπαλλήλων της, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η ανταμοιβή σε μετρητά είναι πιθανόν να δοθεί στις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης και σε αυτούς που εργάζονται για να επανακαθορίσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες της εταιρείας μακριά από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Πολλοί στην αμερικανική κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο εξοπλισμός της Huawei, ιδιαίτερα τα δίκτυα 5G, δημιουργούν κίνδυνο για την ασφάλεια, λόγω της στενών σχέσεων που φέρεται να έχει η εταιρεία με την κινεζική κυβέρνηση. Η Huawei έχει αρνηθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση διαδραματίζει κάποιο ρόλο στη λειτουργία της.

Αν και κάποια μέτρα που αφορούν στον αμερικανικό αποκλεισμό έχουν ανασταλεί, η Huawei προσπαθεί να βρει εναλλακτικές αφού βίωσε τις σοβαρές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη κινεζική εταιρεία ZTE Corp στις αρχές του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365