Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Έρευνα για Black Friday: Ένας στους τέσσερις μαθητές θέλουν να κάνουν «κοπάνα» για να ψωνίσουν

Όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους την ημέρα προσφορών Black Friday

Το 77% των ερωτηθέντων έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει να κάνει ψώνια την επόμενη Παρασκευή, και μάλιστα οι περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από πέρυσι.Όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους την ημέρα προσφορών Black Friday, με τις μειωμένες τιμές να προσελκύουν ακόμα και ανήλικους μαθητές που σκοπεύουν να απουσιάσουν από την παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με έρευνα γνώμης που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ανάλυσης Αγορών και Καταναλωτικής Συμπεριφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 26,4% των μαθητών δηλώνει ότι θα απουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή από το σχολείο για να επισκεφθεί εμπορικά καταστήματα.

Αν και η Black Friday μπήκε στην ελληνική αγορά μόλις το 2016, κέρδισε πολύ γρήγορα έδαφος μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών και ενδεικτικό είναι ότι φέτος, το 77% των ερωτηθέντων έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει να κάνει ψώνια την επόμενη Παρασκευή, και μάλιστα οι περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο λόγος που ο «θεσμός» της Black Friday έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλής στην Ελλάδα, δεν είναι άλλος από το μεγάλο, μέσο ποσοστό έκπτωσης, όπως απάντησε το 94% των ερωτηθέντων.Το 77% των καταναλωτών θεωρεί την συγκεκριμένη ημέρα ευκαιρία για να αγοράσει προϊόντα πολυτελείας και ένα 14% το θεωρεί ήδη «παράδοση» για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Στον αντίποδα, ο πιο βασικός λόγος (39%) που απωθεί αρκετούς από το να ψωνίσουν σε φυσικά καταστήματα, εκείνη την ημέρα, είναι ο μεγάλος συνωστισμός και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Το 35% δηλώνει ότι δεν θα ψωνίσει επειδή δεν χρειάζεται τίποτα, ενώ ένα 31% δεν έχει ή δεν θέλει να διαθέσει χρήματα.

Τέλος το 21%, δεν θεωρεί ελκυστικές τις προσφορές που γίνονται στο πλαίσιο της Black Friday, ενώ ένα 17% εκφράζει την αντίθεσή του στον θεσμό. Το 13% δηλώνει πως δεν ψωνίσει επειδή έκανε ήδη τις αγορές που σχεδίαζε κατά τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365