Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ομολόγησε την ενοχή του ο οδηγός του μοιραίου φορτηγού-ψυγείου του Έσεξ

Ο Ρόμπινσον παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου μεσω βιντεοσύνδεσης

Ένοχος για την κατηγορία συνωμοσίας για υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης δήλωσε ο οδηγός του φορτηγού ψυγείου μέσα στο οποίο στις 23 Οκτωβρίου η αστυνομία του Έσεξ της Αγγλίας βρήκε νεκρούς 39 Βιετναμέζους υπηκόους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.



Ο 25χρονος Μορίς Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία είχε συλληφθεί ως μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων.

Αντιμετωπίζει επίσης 39 κατηγορίες ανθρωποκτονίας, για καθέναν από τους 31 άνδρες και καθεμία από τις οκτώ γυναίκες που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο Ρόμπινσον παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου μεσω βιντεοσύνδεσης το πρωί της Δευτέρας.

Ομολόγησε επίσης ότι καρπώθηκε χρήματα ως προϊόν της συνωμοσίας για να βοηθήσει στην υλοποίηση της παράνομης μετανάστευσης.

Την Κυριακή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την υπόθεση και κατά ενός τρίτου υπόπτου, μετά από τον Ρόμπινσον και τον οδηγό Έιμον Χάρισον, που είδε οδηγήσει το μοιραίο κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του για το Έσεξ.

Πρόκειται για τον 23χρονο Κρίστοφερ Κένεντι, επίσης από τη Βόρεια Ιρλανδία όπως οι συγκατηγορούμενοί του, που συνελήφθη την Παρασκευή.

Κατηγορείται για συνωμοσία για μεταφορά ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευσή τους και για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση της βρετανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365