Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Στο "σφυρί" δεκάδες ακινητα μεγαλοοφειλετών - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΑΔΕ βάζει πρώτους στο «στόχαστρο» τους οφειλέτες του Δημοσίου που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας σε έως 120 δόσεις

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών για χρέη προς τις εφορίες, αλλά και τις τράπεζες θα «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες οφειλέτες και δανειολήπτες, στο πλαίσιο των κινήσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί για «κυνήγι» των μεγαλοφειλετών αλλά και δανειοληπτών που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. 


Ειδικά όσον αφορά στους φορολογούμενος με χρέη προς τις εφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη δρομολογήσει 48 πλειστηριασμούς έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΑΔΕ βάζει πρώτους στο «στόχαστρο» τους οφειλέτες του Δημοσίου που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας σε έως 120 δόσεις, ενώ περισσότεροι από 1,8 εκατ. οφειλέτες αντιμετωπίζουν άμεσα την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο «κυνήγι» των οφειλετών μπαίνουν και τα στελέχη του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής, οι οποίοι αναζητούν ήδη τους οφειλέτες του Δημοσίου που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε δεν εξοφλούν, είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιπτώσεις που τους εντοπίσουν προχωρούν άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρων, ξεκινώντας από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εν συνεχεία τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, στο «ηλεκτρονικό σφυρί» θα βγουν πρώτα 48 ακίνητα, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, τα οποία ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Στο μεταξύ και οι τράπεζες από την πλευρά τους σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους στο «ταμπλό» των πλειστηριασμών, με δεδομένο ότι η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ήδη ολοκληρώθηκε η 19η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ξεπέρασαν τους 31.000 οι χρήστες που ξεκίνησαν τη διαδικασία αίτησης και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365