Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Περιγραφές σοκ για τον ιερέα στην Κέρκυρα: "Με παρενοχλούσε ακόμη και στην εκκλησία"

Tο πρώτο κορίτσι περιγράφει με λεπτομέρειες τη φρίκη που έζησε

Η υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα. Το ένα κορίτσι, που κατέθεσε μήνυση στις αρχές Σεπτεμβρίου σε βάρος του ιερέα, είναι σήμερα 16 ετών, ενώ όταν έγινε γνωστό αυτό, οι γονείς 14χρονης κατέθεσαν επίσης μήνυση σε βάρος του ιερέα για ασελγείς πράξεις.



Tο πρώτο κορίτσι περιγράφει με λεπτομέρειες τη φρίκη που έζησε. Σύμφωνα με το Star, η ανήλικη αναφέρει ότι ντρεπόταν για όσα της έκανε ο ιερέας ένα καλοκαίρι, όταν ήταν 12 ετών. «Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία», αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Star. Από την πλευρά της, το άλλο κορίτσι, που είναι 14 χρονών σήμερα, υποστηρίζει ότι «Ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι του μία φορά σε ηλικία εννέα ετών».

Τι υποστηρίζει ο ιερέας

Οταν ο ιερέας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί, την Παρασκευή, κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί εξαγριωμένοι φώναζαν εναντίον του και τελικά φυγαδεύτηκε από εκεί. Για την πρώτη μήνυση ο ιερέας, σύμφωνα με το Star, υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν οι κινήσεις του. «Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη».

Πάντως, μιλώντας στο Star, ο δικηγόρος των δύο κοριτσιών ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση. «Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν», είπε ο Ι. Α. Ρίγγας στην Τασούλα Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365