Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

"Λίφτινγκ" στο φορολογικό νομοσχέδιο: Αλλαγές στη διάταξη για τις e- αποδείξεις - Ποιες άλλες διορθώσεις θα γίνουν

Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως στο νέο καθεστώς των e- αποδείξεων

Σε λίφτινγκ των βασικών διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν από την κατάθεση του στη Βουλή.Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως στο νέο καθεστώς των e- αποδείξεων, το οποίο συγκέντρωσε και τα περισσότερα σχόλια των φορολογουμένων στη δημόσια διαβούλευση αλλά και την έκπτωση φόρου για όσους θα προχωρήσουν στην ανακαίνιση ακινήτων την επόμενη τριετία.

Στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πληρωμών, το ποσοστό 30% που θα πρέπει να συγκεντρώνεται δεν θα αλλάξει. Ωστόσο δεν θα συνυπολογίζονται στο εισόδημα οι δαπάνες για την καταβολή διατροφής από διαζευγμένους. Επίσης διορθώνεται η διάταξη με την οποία παρέχεται έκπτωση φόρου 40% για τις εργασίες επισκευής ακινήτων και οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα χάνουν την αυτόματη έκπτωση του 5% από τον φόρο εισοδήματος από ενοίκια αν κάνουν χρήση της έκπτωσης για δαπάνες ανακαίνισης.

Το νομοσχέδιο πριν φτάσει να κατατεθεί στη Βουλή θα συμπληρωθεί με δεκάδες νέα άρθρα από τα οποία ξεχωρίζει η δυνατότητα μεταφοράς λογιστικών ζημιών για τις επιχειρήσεις σε βάθος δεκαετίας από 5 χρόνια που είναι σήμερα, η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ειδικών αμοιβών stock options που λαμβάνουν τα μεγαλοστελέχη των εταιρειών και η φορολόγηση των περιστασιακά απασχολουμένων με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελεύθερων επαγγελματιών.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365