Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Facebook Pay: Αυτό είναι το ψηφιακό πορτοφόλι της Facebook

Για κάθε συναλλαγή θα απαιτείται PIN ή κάποιο βιομετρικό στοιχείο

Το Facebook Pay έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.Με το μέλλον του ψηφιακού νομίσματος Libra να παραμένει αβέβαια η Facebook ανακοίνωσε την λειτουργία του νέου της ψηφιακού πορτοφολιού, «Facebook Pay» το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί αρχικά στο Messenger και στη συνέχεια σε Instagram και WhatsApp. 

Η νέα υπηρεσία που θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση στις ΗΠΑ θα υποστηρίζει όλα τα μεγάλα συστήματα πληρωμών με τους χρήστες της να μπορούν να στέλνουν και χρήματα σε άλλους χρήστες, χωρίς κάποια χρέωση.

Ο χρήστης της εφαρμογής θα επιλέγει μια φορά το μέσο πληρωμής (πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή PayPal) αποθηκεύοντας στα στοιχεία τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εφαρμογές της Facebook. 

Το Facebook Pay έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, όπως το ιστορικό συναλλαγών κλπ. Τέλος, η Facebook διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της ότι τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για απάτες. Για κάθε συναλλαγή θα απαιτείται PIN ή κάποιο βιομετρικό στοιχείο (δακτυλικό αποτύπωμα κλπ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365