Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η τυφλή γυναίκα υιοθέτησε την τυφλή γάτα που κακοποιήθηκε από ανήλικα αγόρια στη Φολέγανδρο (VIDEO)

Η καλή είδηση της ημέρας

Μια ευκαιρία για μια ζωή μακριά από βία, πόνο και μίσος κοντά σε έναν άνθρωπο που ξέρει να προσφέρει σε ένα ζώο, το οποίο μάλιστα τόσο υπέφερε στα χέρια παιδιών, θα έχει πλέον η Φιόνα. Τη Φιόνα, την παραλάβαμε από το κτηνιατρείο της Μάρθας Κασαπιάν στο Κορωπί Αττικής καθώς είχε φτάσει αεροπορικώς από τη Σαντορίνη.



Είναι η γάτα που φιλοξενούσε εδώ και περίπου έναν μήνα η κτηνίατρος Μαργαρίτα Βάλβη στη Σαντορίνη, αφού εκεί μεταφέρθηκε το ζώο για νοσηλεία μετά την άγρια κακοποίησή του, που όλοι είδαμε στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το zoosos.gr.

Δεν θα περιγράψω τι συνέβη σε αυτή τη γάτα τότε, οι περισσότεροι άλλωστε γνωρίζετε - καθώς το ρεπορτάζ μου έγινε πανελλαδικά γνωστό - τι έγινε εκεί στη Χώρα της Φολέγανδρου στις 15 Οκτωβρίου του 2019 - αν όχι δείτε εδώ - και οι ανήλικοι δράστες καθώς και οι γονείς τους διώκονται πλέον για τις πράξεις τους, αφού έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, έχουν ήδη βεβαιωθεί τα διοικητικά πρόστιμα και όλα τα άλλα θα ειπωθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και αν κάποιοι απειλούν ή συνεχίζουν να παραμυθιάζουν την τοπική κοινωνία. Θα μείνω μόνο σε όσα βιώσαμε εγώ και η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, την οποία αρκετοί από εσάς γνωρίζετε από τη φιλοζωϊκή της - και όχι μόνο - δράση.

Φτάσαμε στο κτηνιατρείο όταν είχε ήδη νυχτώσει. Μας παρέδωσαν τη Φιόνα και μας περιέγραψαν πόσο φιλικό πλάσμα είναι παρά τα όσα βίωσε, αφού είχαν μάθει τι υπέστη αυτό το τυφλό γατί. Ανοίξαμε το κλουβί για να τη χαϊδέψουμε και από εκεί ξεπρόβαλε ένα ήπιο και πράο παχουλό πλάσμα, το οποίο πλήρωσε πολύ ακριβά την εμπιστοσύνη του προς τους ανθρώπους και την απουσία της όρασής του.

Η Ιωάννα-Μαρία πήρε αγκαλιά την στρουμπουλή ψιψίνα και αυτή άρχισε να χουχουρίζει. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες και τα βίντεο με τη γάτα αγκαλιά στο κλουβάκι της πήραμε και τον δρόμο της επιστροφής. Το ζώο δεν φάνηκε να νιώθει φόβο ούτε μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε ξαπλώσει και μας άκουγε να μιλάμε. Και δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό για όσα συμβαίνουν στα ζώα στη χώρα μας, να συζητάμε ενθουσιασμένες και οι δυο, που αυτό ευτυχώς γλίτωσε, που κάποιος από την τοπική κοινωνία μίλησε, που η ενημέρωση των αρχών από τη δημοσιογράφο είχε αποτέλεσμα, που αυτοί οι δράστες διώκονται, που η Φιόνα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Φιόνα πλέον θα ζει μαζί με τη διάσημη σκυλίτσα Μέη και τις άλλες ψιψίνες τους σπιτιού της Ιωάννας-Μαρίας, που εκτός από ψυχολόγος είναι και ιδρύτρια-πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» και γεννήθηκε και η ίδια χωρίς να βλέπει.

Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που νοιαστήκατε, επικοινωνήσατε μαζί μου και προσφερθήκατε από την πρώτη στιγμή να υιοθετήσετε τη γατούλα και να της ανοίξετε το σπίτι σας για να σωθεί. Επέμεινα στην επιλογή της Ιωάννας-Μαρίας, καθώς ήταν η πρώτη ανάμεσα σε πολλούς που χωρίς δισταγμό εξέφρασε την επιθυμία να σώσει αυτό το πλάσμα προσφέροντας του τη στοργή της.

Είμαι βέβαιη ότι ένας τυφλός άνθρωπος μπορεί να νιώσει καλύτερα τι βιώνει ένα τυφλό ζώο και η Ιωάννα-Μαρία καθημερινά μας αποδεικνύει ότι η τυφλότητα δεν αποτελεί απροσπέλαστο εμπόδιο για την ίδια. Ούτε της στέρησε τη δυνατότητα να προσφέρει, να νοιάζεται και να ανοίγει δρόμους για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και βρίσκονται στο περιθώριο επειδή είναι ανάπηροι, για ζώα που υποφέρουν επειδή είναι αδέσποτα ή έπεσαν σε λάθος χέρια και να μας δείχνει αυτό που εμείς βλέπουμε, αρνούμαστε να δούμε, ότι τελικά η αγάπη σώζει ζωές.



Δημοσίευμα της ιστοσελίδας zoosos.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365