Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Στο μικροσκόπιο συλλογικές συμβάσεις και κατώτατος μισθός

Διαβάστε λεπτομέρειες

Η κωδικοποίηση των διατάξεων εργατικού δικαίου, όπως συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και όλες τις εργασιακές ρυθμίσεις που ισχύουν θα αποτελέσουν το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης και Επικαιροποίησης του 1ου σχεδίου Κωδικοποίησης Εργατικού Δικαίου.


Η επιτροπή θα εξετάσει μεταξύ άλλων θέματα όπως συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό καθώς και όλες τις εργασιακές ρυθμίσεις. Καλείται μέχρι τις 10 Φεβρουάριο να καταθέσει την Έκθεση της αναφορικά με τις απαιτούμενες συμπληρώσεις και προτάσεις που κρίνονται αναγκαίες.

Η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις αλλαγές στη νομοθεσία, που έχουν λάβει χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2020 και θα κάνει τις εισηγήσεις της στον υπουργό Εργασίας για βελτιωτικές κινήσεις.

Η επιτροπή αποτελείται από ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκούς και Ειδικούς Επιστήμονες εξειδικευμένους στο Εργατικό Δίκαιο.

Μέλη της επιτροπής ορίζονται:

1. Στρατινάκη Άννα του Κωνσταντίνου, Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως Πρόεδρος.
2. Κουκιάδης Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, ως μέλος.
3. Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ως μέλος.
4. Λεβέντης Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ως μέλος.
5. Δούκα Βικτώρια, Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ, ως μέλος.
6. Ληξουριώτης Ιωάννης, Καθηγητής εργατικού δικαίου στο Γενικό Τμήμα Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου, ως μέλος.
7. Γιαννακούρου Ματίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ως μέλος
8. Θεοδόσης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής εργατικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως μέλος.
9. Παπασταύρου Αλέξιος του Δημητρίου, Δικηγόρος, ως μέλος.
10. Βάγιας Αντώνης του Ιωάννη, Δικηγόρος, ως μέλος.
11. Ντότσικα Μαρία του Νικολάου, Δικηγόρος, ειδικός στα θέματα εργατικής πολιτικής, ως μέλος.
12. Καρούζος Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, ως μέλος,
13. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς του Νικολάου, Προϊστάμενος της Γεν. Δ/νσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος.
14. Τσιώλη Βασιλική του Αριστείδη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ατομικών Ρυθμίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος.
15. Εμμανουήλ Μυλωνάς του Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Τμήματος Χρονικών Ορίων Εργασίας της Δ/νσης Ατομικών Ρυθμίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος.
16. Χαραλαμπία Γαλανοπούλου του Γεωργίου, εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθεσέων
17. Ειρήνη Μανιού του Ιωάννη, συνεργάτης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος.
18. Αθηνά Μαντά του Δημητρίου, εκπρόσωπος Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης, ως μέλος.
19. Σπύρος Δημητρίου του Γεωργίου, εκπρόσωπος Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης, ως μέλος.
20. Κωσταντίνος Πηνιώτης του Αλεξάνδρου, δικηγόρος, ως μέλος
21. Διονυσία Πετράκου, εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Φωτεινή Σισμανίδου του Παναγιώτη, υπάλληλος της Διεύθυνσης Ατομικών Ρυθμίσεων με αναπληρώτρια την Τριανταφυλλιά Τοττού του Αναστασίου, υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365