![]() |
| Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο δικαιούχους |
Τον τραπεζικό λογαριασμό τους θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στην Εφορία όλοι όσοι περιμένουν να λάβουν επιστροφές φόρων.
Νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου ορίζει ότι για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων και την εξόφληση των τίτλων πληρωμής που εξοφλούνται από τις Δ.Ο.Υ. υποχρεωτικά με εντολή μεταφοράς σε λογαριασμό πληρωμών του δικαιούχου.
Η γνωστοποίηση του λογαριασμού πληρωμών στη Φορολογική Διοίκηση πραγματοποιείται με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης /Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στην διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο περιβάλλον TAXISnet.
Σε περίπτωση μεταβολής ήδη δηλωμένου αριθμού λογαριασμού ο δικαιούχος οφείλει να προβαίνει σε άμεση γνωστοποίηση του στη Φορολογική Διοίκηση. Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω λογαριασμού πληρωμών επαληθεύεται με τον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αδυναμίας δήλωσης του λογαριασμού στο περιβάλλον του TAXISnet ή αδυναμίας επαλήθευσης του λογαριασμού, αυτός δύναται να γνωστοποιείται στη Δ.Ο.Υ. με αίτηση του φορολογούμενου, με fax, με e-mail ή με κάθε άλλο μέσο.
Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο δικαιούχους.
Εάν έχει δηλωθεί λογαριασμός δεν απαιτείται εκ νέου γνωστοποίηση του στη Φορολογική Διοίκηση, εφόσον με κεντρική διαδικασία επαληθευτεί η ορθότητα των στοιχείων με τον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών. Σε περίπτωση μη επαλήθευσης ο φορολογούμενος ειδοποιείται.
Η νέα απόφαση εφαρμόζεται εντός επτά ημερών από τη δημοσίευσή της (ΦΕΚ Β’ 458/14-02-2020) δηλαδή από τις 21 Φεβρουαρίου και μετά.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου εισοδήματς, η Εφορία, αφού συμψηφίσει τους οφειλόμενους από τον φορολογούμενο φόρους με το ποσό προς επιστροφή, προβαίνει στην επιστροφή της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς.
Η επιστροφή του φόρου εισοδήματος γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων. Ο δικαιούχος επιστροφής δηλώνει το πιστωτικό ίδρυμα και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, σε μορφή IBAN, σε πίστωση του οποίου επιθυμεί να μεταφερθεί το επιστρεφόμενο ποσό του φόρου.
Σε περίπτωση που δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό δύναται το ποσό να επιστραφεί μέσω άτοκου μεταβατικού λογαριασμού, από τις τράπεζες που μετέχουν στην επιστροφή του φόρου.
newsbeast.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia365