Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Βουδιστές μοναχοί ανακυκλώνουν πλαστικό και το κάνουν ράσο

Σε ένα βουδιστικό ναό στην Ταϊλάνδη, οι μοναχοί ανακυκλώνουν τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα μετατρέπουν σε ίνες πολυεστέρα

Οι μοναχοί έχουν ανακυκλώσει 40 τόνους πλαστικού.



Σε ένα βουδιστικό ναό στην Ταϊλάνδη, οι μοναχοί ανακυκλώνουν τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα μετατρέπουν σε ίνες πολυεστέρα με τις οποίες εν συνεχεία μετατρέπονται σε ύφασμα για την κατασκευή ράσων.

Ο ναός του Wat Chak Daeng είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανακύκλωσης για την Ταϊλάνδη, μια από τις πέντε πιο ρυπογόνες χώρες των ωκεανών.

Οι μοναχοί έχουν ανακυκλώσει 40 τόνους πλαστικού σε διάστημα δύο ετών από την έναρξη του προγράμματος, με βασικό στόχο να περιορίσουν τα πλαστικά απορρίμματα που εισέρχονται στον ποταμό Chao Phraya, ο οποίος ρέει νότια στον κόλπο της Ταϊλάνδης στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.


«Εκτελώ τις διδασκαλίες του Βούδα, οι οποίες επίσης ευθυγραμμίζονται με την επίλυση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης», λέει ο Phra Maha Pranom Dhammalangkaro, ηγούμενος του ναού στην επαρχία Samut Prakan, νότια της Μπανγκόκ.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ναούς, όπου οι άνθρωποι δίνουν στους μοναχούς τροφές και ρούχα, οι επισκέπτες προσφέρουν πλαστικές σακούλες και μπουκάλια σε αντάλλαγμα για τις ευλογίες του Phra Maha Pranom.

Με πληροφορίες από το Reuters.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365