Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Ψητό χταπόδι με ρεβύθια

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:



Υλικά
Χταπόδι 2 πλοκάμια
Ρεβύθια 1/2 πακέτο
Κρεμμύδια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
Μαϊντανός 1 μπολάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
Λεμόνι 2 - 3 κουταλιές σούπας από τον χυμό του ή ξύδι
Αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
Ρίγανη λίγο

Οδηγίες
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια μας και το πρωί τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (στην χύτρα θέλουν μόνο 25 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και παράλληλα ψήνουμε το χταποδάκι μας στην σχάρα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει (αν θέλουμε μπορούμε να το βράσουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα με νερό, με ένα φύλλο δάφνης, με ένα μικρό κρεμμύδι και ξύδι μέχρι να μαλακώσει ή  στην χύτρα για 5 λεπτά και στην συνέχεια να το ψήσουμε στο γκριλ για να κερδίσουμε χρόνο). Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ρεβύθια μας , τα αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,λίγο ρίγανη και τέλος από πάνω το ψητό χταποδάκι μας, αλατισμένο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι ή ξύδι (ότι προτιμάμε) και περιχύνουμε το χταποδάκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365