Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί που απαιτείται

Την είδηση για το πρόστιμο για όσους δεν έχουν μάσκα σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ

Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, σε χώρους που έχει ανακοινωθεί ότι είναι υποχρεωτική.

 
Την είδηση για το πρόστιμο για όσους δεν έχουν μάσκα σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο και συμπλήρωσε. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου».

Παράλληλα μεγάλα θα είναι και τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Σε ισχύ είναι ακόμα το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ. Ακόμα το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Επίσης είναι υποχρεωτική για εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, αλλά και όσους κινούνται με τα μέσα μεταφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365