Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΕΚΤ: Ελάφρυνση 20 δισ. ευρώ στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις εθνικές μακροπροληπτικές Αρχές μετά τις 11 Μαρτίου 2020 θα απελευθερώσουν περισσότερα από 20 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια

Κεφαλαιακή ελάφρυνση συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ θα λάβουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης λόγω της χαλάρωσης των μακροπροληπτικών απαιτήσεων από τις εθνικές εποπτικές Αρχές του μπλοκ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σημερινή ανακοίνωσή της, με την οποία καλωσόρισε τις κινήσεις αυτές.


«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις εθνικές μακροπροληπτικές Αρχές μετά τις 11 Μαρτίου 2020 θα απελευθερώσουν περισσότερα από 20 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια (CommonEquityTier 1) των τραπεζών της Ευρωζώνης», ανέφερε η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365