Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Οι πρώτες σε θεάσεις: 4 σειρές-διαμάντια του Netflix που ανακάλυψαν οι Έλληνες λόγω καραντίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήπως ήρθε η ώρα να τις ανακαλύψεις και εσύ;

Η καραντίνα συνεχίζεται και όπως δείχνουν να πράγματα θα συνεχιστεί για περίπου ένα μήνα ακόμα, οπότε οι επιλογές σε σειρές και ταινίες γίνονται ολοένα και λιγότερες.



Το καλό βέβαια είναι ότι οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και διαμαντάκια στα οποία δεν είχαν δώσει τη δέουσα προσοχή. Στην προκειμένη έχουμε να κάνουμε με τέσσερις σειρές του Netflix που, μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό περιεχομένου, επισκιάζονταν όμως εν μέσω κορωνοϊού έγιναν κόλλημα και talk of the streaming town.

The Spy

Όπως ο Τζέισον Μπέιτμαν μας είχε εκπλήξει πολύ ευχάριστα με τον Ozark, αντίστοιχης ουσίας και ξαφνιάσματος είναι και το The Spy με τον Σάσα Μπάρον Κοέν, ο οποίος είναι ένα από τα πιο δυνατά μυαλά της υποκριτικής σκηνής στις ΗΠΑ και ευτυχώς που δεν έφαγε ποτέ με το κουτάλι τις massive επιτυχίες, αλλά παρέμεινε προσγειωμένος. Στη συγκεκριμένη σειρά υποδύεται τον Ιλάι Κοέν, έναν Ισραηλινό πράκτορα της Μοσάντ που διεισδύει στην κυβέρνηση της Συρίας τη δεκαετία του ’60. Πρόκειται για μίνι σειρά, βιογραφική και ο Κοέν είναι τρομακτικά καλός στον ρόλο του.


Atypical

Είναι από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορείς να βρεις στο Netflix. Σου παρουσιάζει με πιστότητα τη ζωή ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, του Σαμ, ο οποίος όμως έχει μεγαλώσει έτσι ώστε να μπορεί να διεκδικήσει ίδια ζωή με ένα παιδί που δεν είναι αυτιστικό. Δεν είναι ακριβώς κωμωδία, δεν είναι ακριβώς δραματική, είναι μια καταγραφή, μια αποτύπωση της ζωής. Είναι κι αυτό ένα μυθοπλαστικό είδος.

Έχει βέβαια έναν σούπερ κωμικό χαρακτήρα, τον Ινδό φίλο του Σαμ, τον Ζαχίντ, που βγάζει καλύτερες ασίστ-συμβουλές στον φίλο του κι από τον Ζαχίντ του Παναθηναϊκού. Τρεις σεζόν που φεύγουν νεράκι και σε κάνουν να νιώσεις τέτοιο δέσιμο με τη σειρά ώστε να μεταφέρεσαι ψυχικά στον κόσμο του Σαμ.


On My Block

Σε θεωρητικό πλαίσιο είναι ένα στόρι που δεν μπορεί να αγγίξει εμάς εδώ. Έχει όμως ενδιαφέροντα και προς μεγάλη ανάλυση κοινωνικά στοιχεία της ζωής σε μια νότια πολιτεία των ΗΠΑ, σε ένα γκέτο συμμοριών από λατινογενείς περιοχές πέριξ των ΗΠΑ, όπως η Κούβα ή το Πουέρτο Ρίκο, όπου μια ομάδα εφήβων προσπαθεί να κάνει το πιο δύσκολο πράγμα: να μεγαλώσει ζώντας όλα τα βασανιστικά κι άναρχα στάδια της ζωής. Φιλίες, έρωτες, απογοητεύσεις κι όλα αυτά με πιστόλια να βρίσκονται γύρω τους. Η τρίτη σεζόν κυκλοφορεί στις 11 Μαρτίου και είναι μια καλή ευκαιρία να την ξεκινήσεις.


The Ranch

Πολλοί θα έχουν ενστάσεις επειδή είναι σειρά που πρωταγωνιστεί ο Άστον Κάτσερ και αυτός είναι ο παραγωγός. Κι η αλήθεια είναι πως το Ranch στην πρώτη του σεζόν δεν είχε αυτό που θα σε κρατήσει με την πρώτη. Στη συνέχεια όμως το βρήκε και έχει φτάσει στις 4 χρονιές, στις οποίες μέτρησε 8 σεζόν, 8 μέρη. Η 8η για την ακρίβεια κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους και αποτέλεσε το φινάλε της σειράς.

Η παρουσία του Σαμ Έλιοτ πάντως και το ντουέτο του Κάτσερ με τον Ντάνι Μάστερσον, που υποδύονται τους δύο γιους Μπένετ, τον Κολτ και τον Ρούστερ, είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός. Ένας συνδυασμός που χαλάει στην 5η σεζόν όταν και διώχνουν τον Μάστερσον για κατηγορίες παρενόχλησης, κάτι που σε πρώτη φάση αφαιρεί πολλά από τη σειρά, αλλά η αντικατάστασή του από τον Νταξ Σέπαρντ φέρνει σχετικά γρήγορα την ισορροπία.

Πολύ δυνατό sitcom, απ΄αυτά που σε μια προηγούμενη δεκαετία θα είχε σαφώς μεγαλύτερη απήχηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365