Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Τράπεζες: «Βουτιά» 50% στις συναλλαγές στο κατάστημα

Στο μισό έχουν μειωθεί οι συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού

Mε το μισό προσωπικό λειτουργεί το τραπεζικό δίκτυο εν μέσω κορονοϊού, αφού έχουν δημιουργηθεί βάρδιες που εργάζονται εκ περιτροπής.


Στο μισό έχουν μειωθεί οι συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ενώ σταθερές παραμένουν οι συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Όπως εξηγεί στο insider.gr ανώτατο τραπεζικό στέλεχος, ο λόγος της κατακόρυφης πτώσης στις συναλλαγές είναι η χρήση των εναλλακτικών μέσων, κυρίως όμως οφείλεται στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Ιδίως η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συναλλακτική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, με το μισό προσωπικό λειτουργεί το τραπεζικό δίκτυο, αφού έχουν δημιουργηθεί βάρδιες που εργάζονται εκ περιτροπής. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε τις ουρές των πελατών έξω από τα καταστήματα. «Αυτές οι εικόνες είναι εν πολλοίς παραπλανητικές, καθώς πλέον οι πελάτες δεν περιμένουν εντός αλλά εκτός του καταστήματος», αναφέρει η ίδια πηγή και εκτιμά ότι πλην των 3-4 ημερών στο τέλος και την αρχή του μήνα που γίνονται οι πληρωμές των συντάξεων, στα καταστήματα των τραπεζών δεν δημιουργείται ζήτημα συνωστισμού.

Παράλληλα, οι συναλλαγές μέσω του internet και mobile banking διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα, γεγονός που σημαίνει ότι η αύξηση στη χρήση αυτών των μέσων έχει αντισταθμιστεί από τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι για τις επιχειρήσεις που δεν είχαν λογαριασμό e-banking απαιτείται φυσική παρουσία στο κατάστημα για απόκτηση κωδικών πρόσβασης, κάτι που σαφώς δεν διευκολύνει τη διαδικασία της μετάβασης. 

Αυτό σημαίνει ότι στην πορεία του εσπευσμένου ψηφιακού μετασχηματισμού, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν προκειμένου να ψηφιοποιηθεί το σύνολο των τραπεζικών εργασιών, παραδέχεται το ίδιο στέλεχος. Σε επίπεδο τηλεργασίας, πάντως, οι τράπεζες τα έχουν πάρει αρκετά καλά. Για τη συγκεκριμένη συστημική τράπεζα, το ποσοστό εξ αποστάσεως εργασίας ανέρχεται σε 90-95% για τις κεντρικές υπηρεσίες, ενώ ανάλογες προσαρμογές έχουν κάνει και οι υπόλοιπες τράπεζες εν μέσω της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365