Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΕΦΚΑ: Έως την Τρίτη 5 Μαΐου η εξόφληση εισφορών Μαρτίου από τους μη μισθωτούς

Αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές μηνός Μαρτίου 2020

Περιθώριο έχουν και οι μη μισθωτοί που δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές Φεβρουαρίου και μπορούν να τις πληρώσουν μαζί με τις εισφορές του Μαρτίου.


Αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές μηνός Μαρτίου 2020 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 5 Μαΐου 2020.

Το ίδιο χρονικό περιθώριο ισχύει και για τους μη μισθωτούς που δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές Φεβρουαρίου και μπορούν να τις πληρώσουν τώρα, μαζί με τις εισφορές του Μαρτίου μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Σε αυτή την περίπτωση όμως χάνουν την διπλή έκπτωση, καθώς θα έχουν την μείωση 25% μόνο στις εισφορές Μαρτίου και όχι στις εισφορές Φεβρουαρίου, τις οποίες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταβάλλουν στο 100% συν τους τόκους της εκπρόθεσμης καταβολής.

Η έκπτωση δεν αφορά τους επαγγελματίες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και επιλέγουν την υπαγωγή τους στο μέτρο παράτασης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι που δεν θα καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις της παράτασης και εξόφλησης των οφειλών τους σε 4 μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365