Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κοροναϊός και 5G: Η νέα θεωρία συνωμοσίας που «σαρώνει» το διαδίκτυο

Όσο η πανδημία του κοροναϊού επεκτείνεται, τόσο γιγαντώνονται και οι θεωρίες συνωμοσίας 

Πώς κατάφεραν να συνδέσουν την επιδημία του κοροναϊού με τα δίκτυα 5G. Μια ακόμα παρανοϊκή θεωρία συνωμοσίας που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο



Όσο η πανδημία του κοροναϊού επεκτείνεται, τόσο γιγαντώνονται και οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο στον κόσμο του διαδικτύου και βασίζονται φυσικά σε ανυπόστατα στοιχεία. Μια από τις τελευταίες «προσθήκες» στη λίστα με όσα προκάλεσαν την δημιουργία και την εξάπλωση του κοροναϊού είναι και τα νέα δίκτυα 5G.

Στην πραγματικότητα, τα δίκτυα 5G είχαν δαιμονοποιηθεί πολύ πριν εμφανιστεί ο κοροναϊός και αποτελούσαν ήδη ένα από τα αγαπημένα θέματα των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να μην το συνδέσουν και με την πανδημία που μας αφορά όλους.

5G και κοροναϊός

Με την πανδημία του κοροναϊού να έχει φτάσει πλέον σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη μας, μια νέα θεωρία συνωμοσίας ανατέλλει και σύμφωνα με αυτήν βασικός υπεύθυνος γι’ αυτήν την αυξημένη διασπορά είναι τα δίκτυα 5G. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ακόμα και οι συνωμοσιολόγοι που θεωρούν ότι τα εν λόγω δίκτυα συνδέονται με τον κοροναϊό εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το γιατί γίνεται αυτό.

Από τη μια πλευρά, κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα δίκτυα 5G επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα και κάνουν πιο ασθενές το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι, ο κοροναϊός βρίσκει «πρόσφορο» έδαφος για να επεκταθεί μολύνοντας εύκολα τους αδύναμους ανθρώπους.

Από την άλλη, ορισμένοι θεωρούν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από τις κεραίες των δικτύων 5G έχουν την ικανότητα να… συμπαρασύρουν και τον ιό και να τον μεταφέρουν και σε άλλα μέρη που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε μολύνοντας περισσότερους ανθρώπους.

Φυσικά και οι δυο εκδοχές συμφωνούν ότι απώτερος σκοπός είναι ο έλεγχος του πληθυσμού. «Το 5G είναι στην πραγματικότητα ένα μεταμφιεσμένο εξελιγμένο, στρατιωτικό όπλο, το οποίο εφαρμόζεται ως τελική λύση απέναντι στην ελεύθερη ανθρωπότητα», αναφέρεται στα άρθρα των συνωμοσιολόγων.

Στην πραγματικότητα, το 5G χρησιμοποιεί διαφορετικές ραδιοσυχνότητες από τα προϋπάρχοντα δίκτυα ωστόσο αυτές παραμένουν μη ιονίζουσες. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτουν αρκετή δύναμη ώστε να διασπάσουν τους χημικούς δεσμούς στο DNA των κυττάρων μας και να προκαλέσουν βλάβη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του οργανισμού μας. Μάλιστα, οι επιστήμονες της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες στην μεγάλη μελέτη που διεξήγαγαν σχετικά με τα δίκτυα τονίζουν ότι δεν εντόπισαν καμία ένδειξη σύνδεσης των δικτύων 5G ή των προηγούμενων δικτύων με καρκινογενέσεις ή άλλου είδους ασθένειες. Παρ’ όλα αυτά πρότειναν την θέσπιση ελαφρώς αυστηρότερων ορίων εκπομπής τους ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανότητα πρόκλησης βλαβών στον ανθρώπινο ιστό.

Η δεύτερη θεωρία φαίνεται να βασίζεται στο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ βιολόγου, Λουκ Μοντανιέ, ο οποίος πρότεινε ότι τα βακτήρια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ραδιοκύματα και να λειτουργούν ως «κεραίες» για την μετάδοσή τους. Αφενός η συγκεκριμένη θεωρία δεν αποδείχτηκε ποτέ και αντιμετωπίζεται με μεγάλο σκεπτικισμό από την επιστημονική κοινότητα και αφετέρου ο κοροναϊός δεν είναι βακτήριο αλλά ιός!

Παράλληλα, αυτό που τονίζουν οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ότι τα δίκτυα 5G έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται κατά κόρον στην Κίνα, την χώρα απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός.  Όμως, αυτό που μάλλον δεν μπορούν να εξηγήσουν είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες περιοχές του κόσμου που έχουν χτυπηθεί από τον κοροναϊό δεν υπάρχουν καν κεραίες 5G προς το παρόν. Συνολικά παγκοσμίως υπάρχουν πολύ λίγες κεραίες δικτύων 5G καθώς ακόμα βρισκόμαστε σε πειραματικό στάδιο. Στις περισσότερες χώρες υπάρχουν μόνο σε ορισμένες πόλεις τους, ωστόσο χώρες όπως η Ιαπωνία και το Ιράν δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει την τοποθέτηση τους.

Ο ρόλος των διασημοτήτων

Όσο παρανοϊκές κι αν ακούγονται και οι δύο εκδοχές στηρίζονται με σθένος από διεθνούς φήμης συνωμοσιολόγους. Μάλιστα, το πιο ανησυχητικό είναι ότι αρχίζουν να διαδίδονται και από διάσημα πρόσωπα, τα οποία αναπαράγουν τη συγκεκριμένη θεωρία μέσα από τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα, τους οποίους και ακολουθούν εκατομμύρια χρήστες στην πλειονότητά τους έφηβοι.

Πρόσφατα, ο Βρετανός πυγμάχος Αμίρ Καν σε ανάρτησή του ανέφερε ότι δεν πιστεύει στην επιστημονική εξήγηση για την προέλευση του κοροναϊου, αλλά τη συνέδεσε με τα δίκτυα 5G.

«Δεν νομίζω ότι ο ιός προέρχεται από την Κίνα. Λένε ότι έχει τις ρίζες στη σούπα μίας νυχτερίδας, αλήθεια πιστεύετε σε αυτές τις βλακείες; Πιστεύετε ότι δεν έχει κάνει με το δίκτυο 5G; Ο κοροναϊός είναι ανακάλυψη του ανθρώπου. Δοκιμάζουν το 5G για ν' απαλλαγούν από εμάς. Ποιος είναι πίσω από όλο αυτό; Το 2003 ήταν ο SARS και συνέπεσε με την επέκταση σε 3G, το 2009 εμφανίστηκε η γρίπη των χοίρων και συνέπεσε με την επέκταση του 4G. Τώρα το 2020 δοκιμάζουν το 5G και έχουμε τον κοροναϊό», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Κέρι Χίλσον, τον προηγούμενο μήνα μοιράστηκε με τους 4,2 εκατ. ακολούθους της στο Twitter μια σειρά από tweet στα οποία υποστήριζε την σύνδεση κοροναϊού-5G. «Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μας προειδοποιήσουν για το 5G για χρόνια. Συλλογές υπογραφών, οργανισμοί, μελέτες. Όλα όσα περνάμε είναι τα αποτελέσματα της ακτινοβολίας. Το 5G ξεκίνησε στην Κίνα την 1η Νοεμβρίου 2019. Άνθρωποι έπεσαν νεκροί», έγραφε χαρακτηριστικά.

Και ο διάσημος ηθοποιός Γούντι Χάρλεσον πρόσφατα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα άρθρο σχετικά με τη σύνδεση 5G-κοροναϊού και παρόλο που έγραψε ότι «δεν πείστηκα τελείως» ανέφερε ότι «το βρήκα πολύ ενδιαφέρον». Λιγο αργότερα, ύστερα από την κατακραυγή από πολλούς ακολούθους του, «κατέβασε» την ανάρτησή του.

Παράλληλα, ο πρώην ποδοσφαιριστής και σπορτκάστερ Ντέιβιντ Ικε ο οποίος πλέον κάνει καριέρα… συνωμοσιολόγου σε μια συνέντευξή του στο YouTube υποστήριξε: «Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο 5G και αυτή την κρίση υγείας. Αν το 5G συνεχίσει και φτάσει εκεί που θέλουν να το πάνε, η ανθρώπινη ζωή όπως την ξέραμε, τελείωσε οπότε ο κόσμος πρέπει να πάρει μια απόφαση». Λίγο μετά την προβολή του live chat, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 65.000 άνθρωποι με πολλούς να πληρώνουν για να ξεχωρίσουν οι αντιδράσεις και τα σχόλιά τους, το YouTube «κατέβασε» το βίντεο γνωστοποιώντας ότι θα κάνει το ίδιο με όποιο βίντεο συνδέει τον Covid-19 με το 5G:

«Έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές που απαγορεύουν βίντεο τα οποία προωθούν ιατρικώς ανυπόστατες μεθόδους πρόληψης του κοροναϊού σε σημεία αναζήτησης ιατρικών θεραπειών και άμεσα απομακρύνουμε βίντεο που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές όταν μας ειδοποιούν. Οποιοδήποτε περιεχόμενο αμφισβητεί την ύπαρξη της διάδοσης της Covid-19, όπως περιγράφεται από τον ΠΟΥ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές, παραβιάζει τις πολιτικές του YouTube. Αυτό περιλαμβάνει και θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι τα συμπτώματα προκαλούνται από το 5G».

Σε ανάλογες ενέργειες θα προβαίνει και το Facebook, όπως ανακοίνωσε. Ήδη άλλωστε έχει προχωρήσει στην διαγραφή ενός γκρουπ στο οποίο επιχειρούνταν η διασπορά της εξωφρενικής συνωμοσιολογίας. Μάλιστα σε αυτό ανέβαιναν βίντεο τα οποία υποστήριζαν πως για να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού έπρεπε να καούν όλες οι κεραίες 5G. Πράγματι, η πυρπόληση των κεραιών 5G φαίνεται πως εξαπλώνεται σαν… μόδα στην Βρετανία, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε ανάλογες επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Ο πρώην Υπουργός Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Γκόουβ είπε ότι πρόκειται για μία «επικίνδυνη ανοησία», ενώ οι αρμόδιοι του τμήματος Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού δήλωσαν στο Twitter ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία αξιόπιστη απόδειξη» που να συνδέει το δίκτυο 5G με τον κοροναϊό.

Την ίδια στιγμή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε να εκδώσει ειδική ανακοίνωση σχετικά με το θέμα σημειώνοντας το αυτονόητο: «Ο Covid-19 εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού όταν κάποιος που έχει μολυνθεί βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια και μετά τα μάτια τους, το στόμα ή τη μύτη τους» τονίζεται, ενώ επισημαίνεται ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε χώρες χωρίς δίκτυα 5G.

Τα τεχνολογικά δεδομένα

Τα δίκτυα 5G είναι ουσιαστικά η επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, οι οποίες στην πλειονότητά τους τώρα χρησιμοποιούν ταχύτητες 4G. Με τις απαιτήσεις των χρηστών του διαδικτύου να είναι όλο και μεγαλύτερες και με τα δεδομένα που διακινούνται καθημερινά μέσω των συσκευών να αυξάνονται συνεχώς , το δίκτυο 5G δημιουργήθηκε με σκοπό να δοθούν πολύ πιο γρήγορες και αξιόπιστες συνδέσεις στους χρήστες. Σύμφωνα δε με όσα δημοσιεύει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το 5G αναμένεται να είναι 100 φορές ταχύτερο από το 4G, επιτρέποντας το streaming ταινιών υψηλής ανάλυσης σε μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι, δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο διαδίκτυο αγγίζοντας πολύ υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που υπάρχουν με το 4G.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος και για μια σειρά από νέες υπηρεσίες και λειτουργίες, όπως φορτηγά και αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, «έξυπνα» κτίρια και πόλεις, ευφυής διαχείριση δικτύων υποδομών και βιομηχανικών αλυσίδων παραγωγής, απομακρυσμένες ιατρικές επεμβάσεις.

Ήδη στην Κίνα, όπου έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία 5G, ένας γιατρός μπόρεσε να πραγματοποιήσει αφαίρεση του νεφρού σε ένα πειραματόζωο με τον ίδιο να βρίσκεται 30 μίλια μακριά και κάνοντας την εγχείριση απομακρυσμένα με ρομποτικά χέρια, τα οποία έλεγχε με σύνδεση 5G. Το πιο σημαντικό στο δίκτυο αυτό είναι ότι οι καθυστερήσεις και το «λαγκάρισμα» σε αυτά τα δίκτυα είναι απειροελάχιστα καθώς η καθυστέρηση μπορεί να φτάσει μέχρι 0,1 δευτερόλεπτα.

Στη χώρα μας υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ακόμα ούτε δίκτυο 4G, το οποίο έφτασε στην Ελλάδα το 2012. Ωστόσο, κεραίες 5G έχουν τοποθετηθεί προς το παρόν πειραματικά στα Τρίκαλα.  Σκοπός είναι μέσα στο 2020 να τοποθετηθούν οι πρώτοι αναμεταδότες, ωστόσο  η μετάβαση αναμένεται να γίνει αργά. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι ως το 2025, περίπου μία στις τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας θα χρησιμοποιεί δίκτυα επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, η διείσδυση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 31% το 2025, που μεταφράζεται σε 217 εκατομμύρια συνδέσεις.

Οι φόβοι για το 5G

Όλα τα δίκτυα δεδομένων χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να μπορέσουν να φτάσουν σε κάθε συσκευή. Πάντοτε, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών προκαλούσε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας για όλα όσα μπορεί να προκαλεί στον άνθρωπο παρόλο που τα συγκεκριμένα κύματα παράγουν ακίνδυνη μη-ιονίζουσα ακτινοβολία.

Αντίστοιχα, οι φόβοι αυτοί εμφανίστηκαν και σχετικά με τις κεραίες εκπομπής για τα σήματα 5G και μάλιστα γιγαντωμένοι. Σε αυτό «βοηθά» το γεγονός ότι τα κύματα του δικτύου 5G έχουν μικρότερο εύρος οπότε χρειάζονται περισσότερες κεραίες για να γίνει η μετάδοσή τους σε μια περιοχή σε σχέση με το 4G. Παρόλο που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κεραίες αυτές είναι καλύτερης τεχνολογίας και η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με τα επίπεδα που συναντάμε στα υπάρχοντα δίκτυα 4G/3G/2G, λίγοι φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν στα λόγια τους.

Βασικό ρόλο στην προώθηση της συνωμοσίας περί 5G έχει παίξει και ο διάσημος ακροδεξιός συνωμοσιολόγος των ΗΠΑ, Άλεξ Τζόουνς. Μέσα από τις εκπομπές του και την ιστοσελίδα του Infowars έχει συχνά ασχοληθεί με το δίκτυο 5G και έχει «αποκαλύψει» μάλιστα πολύ πριν εμφανιστεί ο κοροναϊός ότι το δίκτυο αυτό έχει σχεδιαστεί για να ελέγξει και να μειώσει τον ανθρώπινο πληθυσμό. Φυσικά πρόκειται για «αποκαλύψεις» που δεν έχουν καμία υπόσταση. Τώρα, κατά την επιδημία του κοροναϊού, ο Τζόουνς  αμφισβητούσε την ανάγκη για κοινωνικές αποστάσεις και επιβολή καραντίνας και προωθούσε οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και πρωτεΐνες σε σκόνη, οι οποίες υποτίθεται ότι καταπολεμούσαν τον κοροναϊό! Μάλιστα, η Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποίησε τον Τζόουνς να σταματήσει την πώληση των προϊόντων αυτό ως τρόπο προστασίας από τον κοροναϊό, αλλιώς θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις.

Οι πολέμιοι των δικτύων 5G, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν πολέμιοι και των προϋπάρχοντων δικτύων, υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία από τις κεραίες αλλοιώνει το ανθρώπινο DNA προκαλώντας καρκίνους, πρόωρη γήρανση και διάφορες άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και υπογεννητικότητα.  Άλλωστε τον περασμένο Δεκέμβριο το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας ακύρωσε την τοποθέτηση κεραιών 5G στην πόλη ύστερα από την προσφυγή κατοίκων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι γίνεται «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47). Επιπλέον, στο κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηριζόταν «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ αναφερόταν -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης. Υπέρ της προσφυγής των πολιτών τάχθηκαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι με αποτέλεσμα η πρόταση ακύρωσης να επικυρώνεται.

Τις τελευταίες μέρες, ο θάνατος αρκετών χελιδονιών εξαιτίας του αναπάντεχου ψύχους στη χώρα μας στις αρχές Απριλίου οδήγησε πολλούς να τους συνδέσουν με την ακτινοβολία των κεραιών 5G. Ενδεικτικά, θάνατοι χελιδονιών καταγράφηκαν στο Ναύπλιο και οι μοναδικές κεραίες 5G στην Ελλάδα βρίσκονται στα Τρίκαλα Θεσσαλίας…

Μέχρι σήμερα καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει με βεβαιότητα ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες τηλεφωνίας προκαλεί εκφυλισμό των ανθρώπινων ιστών και DNA.

Πηγή: Janus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365