Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Έρχονται έκτακτες διευκολύνσεις στην πληρωμή φόρων

Έκτακτες διευκολύνσεις στην πληρωμή των φόρων που θα τρέξουν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται και σενάρια για μειώσεις φόρων.


Έκτακτες διευκολύνσεις στην πληρωμή των φόρων που θα τρέξουν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο, οπότε λήγει η αναστολή των πληρωμών για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού θα θεσπίσει η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, εξετάζεται μιας έκτακτη ρύθμιση για την καταβολή των φόρων, που θα προβλέπει περισσότερες δόσεις για την εξόφληση όλων ανεξαιρέτως των φόρων. Παράλληλα, στο τραπέζι υπάρχει σενάριο παράτασης κατά έναν μήνα της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα, έως το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια των διευκολύνσεων για την καταβολή των φόρων και φορολογικών ελαφρύνσεων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνουν μια έκτακτη ρύθμιση δέκα μηνιαίων δόσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο για την αποπληρωμή των φόρων και χρεών που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά από την κρίση. 

Ακόμη εξετάζεται η αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων αποκλειστικά μόνο για χρέη και φόρους που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο και μετά, αλλά και η άρση των κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επέλαση του κορονοϊού.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται και σενάρια για μειώσεις φόρων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η μείωση 5%-10% του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από τη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς και του ΕΝΦΙΑ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι φορολογούμενοι θα επιλέξουν την εφάπαξ εξόφλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365