Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Αυτά είναι τα χόμπι των Ελλήνων την περίοδο του κορονοϊού

Οι επισκέψεις σε κινηματόγραφο και θέατρο καθώς και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι πλέον εφικτές

Ποιες δραστηριότητες ενδιαφέρουν τους Έλληνες εν μέσω πανδημίας.

Η παραμονή στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού άλλαξε όπως είναι φυσικό και τις δραστηριότητες των Ελλήνων τον τελευταίο 1,5 μήνα.


Οι επισκέψεις σε κινηματόγραφο και θέατρο καθώς και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι πλέον εφικτές με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αναζητούν νέους τρόπους για να απασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους, μένοντας στο σπίτι.

Η ομάδα αναλύσεων Picodi.com συγκέντρωσε τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google και δημιούργησε μια κατάταξη των πιο δημοφιλών δραστηριοτήτων. Σημειώνεται παράλληλα πως η έρευνα είναι μια σύγκριση της αλλαγής στη δημοτικότητα των μεμονωμένων λέξεων-κλειδιών τον Μάρτιο του 2020 σε σύγκριση με αντίστοιχο μήνα πέρσι, με βάση τα αρχειακά δεδομένα του μηχανισμού αναζήτησης Google (μέσω του εργαλείου Google Trends).

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι Έλληνες τη συγκεκριμένη περίοδο «έχασαν» το ενδιαφέρον τους ακόμη και να αναζητήσουν κάτι σχετικά με δραστηριότητες που γίνονται εκτός σπίτιού. Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον για κινηματογράφο μειώθηκε κατά 86%, για συναυλίες 71%, θέατρο 67% και χορό 37%. Αντίθετα το ενδιαφέρον για την κηπουρική έπεσε μόνο κατά 12%.

Γυμναστική στο σπίτι, σειρές και online παιχνίδια
Από την άλλη πλευρά η μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος (614%) καταγράφηκε για τη γυμναστική στο σπίτι.

Ακολούθησαν με αύξηση 488%η παρακολούθηση σειρών και τα online παιχνίδια με αύξηση 426% σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι εκτός από τα αναμενόμενα π.χ καθάρισμα και μαγείρεμα που κάνουν οι Έλληνες κατά την παραμονή τους στο σπίτι, ενδιαφέρονται  για όχι και τόσο δημοφιλείς δραστηριότητες, όπως το origami (αύξηση 100%) ή το βελονάκι (αύξηση 68%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365