Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Αρνήθηκαν σε καρκινοπαθή να ταξιδέψει με πλοίο για το νοσοκομείο

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά ήταν δύσκολο να του παραχωρηθούν, λόγω της κατάστασης στο νησί
Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε γιατρός, που προκαλεί αίσθηση και αφορά στην περίπτωση καρκινοπαθούς ασθενούς, κατοίκου της Σαμοθράκης, ο οποίος ήθελε να πάει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για προγραμματισμένες εξετάσεις και οι λιμενικοί δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο πλοίο διότι δεν είχε μαζί του έγγραφη γνωμάτευση γιατρού, που να δικαιολογεί τη μετακίνηση.


Όπως καταγγέλλει ο προϊστάμενος της αιματολογικής κλινικής, παρότι είχε αποστείλει γραπτό μήνυμα στο κινητό του ασθενούς που εξηγούσε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι να μετακινηθεί άμεσα στην Αλεξανδρούπολη, γιατρός και παθών έπεσαν θύματα της… αναλγησίας και της οριζοντίωσης του μέτρου που απαγορεύει τις μετακινήσεις χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο ασθενής έπρεπε να φέρει χαρτί ή παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας για να μετακινηθεί, κάτι που προφανώς δεν ήταν εύκολο να γίνει τη δεδομένη περίοδο στο νησί της Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365