Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Έλληνες ερευνητές περιγράφουν πώς ο κοροναϊός οδηγεί τον οργανισμό σε αναπνευστική ανεπάρκεια

Ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια σημαντική έρευνα για την πολύπλοκη διαταραχή που προκαλεί ο ιός Covid-19 στο ανθρώπινο σώμα διεξήγαγε μια ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελο Γιαμαρέλλο σε συνεργασία με άλλους ερευνητές της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr).



Στην εργασία τους, που έχει γίνει αποδεκτή για δημοσίευση στο διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό Cell Host & Microbe, περιγράφουν αναλυτικά πώς η νόσος Covid-19 οδηγεί τον οργανισμό σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Αυτό γίνεται με δύο δρόμους. Ο ένας δρόμος κατευθύνεται από μία πρωτεΐνη που ονομάζεται ιντερλευκίνη-1 και ο άλλος από μία άλλη πρωτεΐνη που ονομάζεται ιντερλευκίνη-6. Ευτυχώς υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα που στοχεύουν και τις δύο πρωτεϊνες», εξηγεί ο κ. Γιαμαρέλλος.

Αναλυτικά οι συγγραφείς της δημοσίευσης είναι:

Ε. Γιαμαρέλλος, M. Netea, Ν. Ροβίνα, Κ. Ακινόσογλου, Α. Αντωνιάδου, Ν. Αντωνάκος, Γ. Δαμοράκη, Θ. Γκαβογιάννη, Μ.Ε. Αδάμη, Π. Κατσαούνου, Μ. Νταγάνου, Μ. Κυριακοπούλου, Γ. Δημόπουλος, Ι. Κουτσοδημητρόπουλος, Δ. Βελισσάρης, Π. Κουφαργύρης, Α. Καραγεώργος, Κ. Κατρίνη, Β. Λεκάκης, M. Lupse, Α. Κωτσάκη, Γ. Ρενιέρης, Δ. Θεοδούλου, Β. Πάνου, Ε. Κουκάκη, Ν. Κουλούρης, Χ. Γώγος, Α. Κουτσούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365