Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Τσίπρας: Μόνος έδρασε ο Βρούτσης; Ο Μητσοτάκης απευθύνεται μόνο με διαγγέλματα, λες και είναι αυτοκράτορας

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση έκανε για το θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων –το οποίο πήρε πίσω η κυβέρνηση- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι θα καταθέσει και πάλι ερώτηση για το θέμα στη Βουλή μέχρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να του απαντήσει.

 
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια. Των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε αν η όλη υπόθεση ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και μάλιστα κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να απαντήσει αν έδρασε μόνος του ή είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου. «Αλλιώς θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης στο ερώτημα» είπε. «Και η απάντηση αυτή μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά: Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απόδειξη συνενοχής».

Αλέξης Τσίπρας: «Έτσι στήθηκε το σκάνδαλο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε πως κατά την γνώμη του στήθηκε το σκάνδαλο αλλά και γιατί αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να  πάρει πίσω το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης.

«- Ενενήντα εκατομμύρια παραπάνω από το Δημόσιο ταμείο, χωρίς λόγο, αφού λόγω του κορονοϊού οι συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απευθείας, άμεση ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση καταρτίσεων.

Δεν το ήξερε αυτό ο κ. Βρούτσης όταν έβγαινε κάθε μέρα και έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Δεν το ήξερε αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Δεν τον άκουγε τον κ. Βρούτση, κάθε μέρα στα κανάλια να λέει ψέματα;

– Λιγότερα χρήματα στους επαγγελματίες για να πάρουν περισσότερα οι μεσάζοντες. Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους: αν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες στηρίζονταν με ένα εφάπαξ επίδομα 800 ευρώ το συνολικό κόστος θα ήταν 144 εκατομμύρια. Ενώ τώρα ήταν 193. 85 εκατομμύρια στους μεσάζοντες.

Η μερίδα του λέοντος σε 6 μόνο ΚΕΚ των οποίων οι πλατφόρμες εγκρίθηκαν. Για πόσα χρήματα μιλάμε εδώ; Πόσα αλήθεια θα εισέπρατταν αυτά τα 6 προνομιούχα ΚΕΚ που θα νοίκιαζαν τις πλατφόρμες τους στα υπόλοιπα ΚΕΚ της χώρας; Κάποιοι κάνουν λόγο για 35 εκατομμύρια ευρώ. Σαφής απάντηση από την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Αλλά θα αναγκαστεί να τη δώσει».

«Και το αποκορύφωμα της απάτης» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η πρόσκληση προς τα ΚΕΚ βγαίνει, μένει ανοιχτή μόλις για τρεις μέρες και ω του θαύματος μέσα σε τρεις μέρες τα 6 ΚΕΚ καταθέτουν εκπαιδευτικό υλικό για 10 ολόκληρες ειδικότητες, χιλιάδων σελίδων.

Αλήθεια θα μας εξηγήσει κάποιος πώς συγκεκριμένα κέντρα κατάφεραν μέσα σε τρεις μέρες να ετοιμάσουν προγράμματα τηλεκατάρτισης δεκάδων χιλιάδων σελίδων; Διότι είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς προσυνεννόηση… Και το κυριότερο το εκπαιδευτικό αυτό υλικό εγκρίνεται από τον υπ. Εργασίας. Έχει την υπογραφή του.

Το εκπαιδευτικό υλικό με τις γνωστές ασυναρτησίες: το διαβόητο πια σκοιλ ελικίκου, το νεότζη του μεούκτη και άλλα διαμαντάκια. Και δεν είναι μόνο οι διαβόητες ασυναρτησίες. Τι ακριβώς μαθαίνει αυτό το υλικό στους επιστήμονες; Οι δικηγόροι καλούνται να μάθουν να αρχειοθετούν τους φακέλους τους και οι μηχανικοί να ανοιγοκλείνουν τους υπολογιστές τους.

«Πότε ίδρωσε το αυτί μου Μητσοτάκη»

Καλά, για να κονομήσουν κάποιοι κολλητοί σας, πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να εξευτελίζετε μαζικά τον επιστημονικό κόσμο της χώρας; Άλλα ούτε τότε ίδρωσε το αυτί του κου Μητσοτάκη. Ξέρετε πότε ίδρωσε; Και αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω και να εκθέσει και τους υπουργούς και τους δημοσιογράφους που αρθρογραφούσαν για να στηρίξουν αυτήν την αθλιότητα; Μόλις είδε το φως της δημοσιότητας ότι δημοσιογραφικές έρευνες που φέρουν συμβούλους υπουργών και φίλους της κυβέρνησης να σχετίζονται με τα ΚΕΚ που πήραν τη μερίδα του λέοντος».

«Μητσοτάκης σαν αυτοκράτορας»

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η συναίνεση που έδειξε το κόμμα του όλο το προηγούμενο διάστημα δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα πήγε καλά στο υγειονομικό κομμάτι με την τακτική ωστόσο που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση.

«Του διαμηνύω λοιπόν ευθύτατα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών μιλούν για ύφεση στην Ελλάδα πάνω από 10%. Η κατάσταση που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι όχι απλώς δύσκολη αλλά εφιαλτική. Η ανεργία θα εκτιναχθεί. Οι εκτιμήσεις  την τοποθετούν στο 22-23%: χιλιάδες λουκέτα, κατάρρευση του τουρισμού αλλά και χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η ύφεση που έρχεται, η ύφεση που είναι ήδη εδώ, το μέγεθός της και η ορμή της δεν είναι νομοτέλεια. Είναι έργο Μητσοτάκη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης το σκάει από την ώρα του Πρωθυπουργού αντί να δώσει απαντήσεις και θα μας απευθύνεται μόνο με διαγγέλματα, λες και είναι αυτοκράτορας».

1 σχόλιο:

  1. Βρήκε θέμα ο Τσίπρας.......
    Ο μέχρι τώρα (επί μήνες) ανύπαρκτος προσπαθεί να βρει θέμα για να φανεί ο ίδιος και το (,)του,επιτέλους,στην πολιτική σκηνή......
    ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ βέβαια που πείθουν μόνο αυτούς που θέλουν να πειστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365