Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα

Ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα μέτρα «Πολυτεχνείου» της ΕΛΑΣ το τριήμερο του Πάσχα.



Όπως είπε ο κ. Οικονόμου με τα μέχρι τώρα συμπεράσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα.

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα, είπε πως δεν απαγορεύεται το ψήσιμο απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η Ελλάδα, ωστόσο, βρίσκεται πολύ ψηλά ως προς στην ανταπόκριση προς τα μέτρα σε σχέση με τις άλλες χώρες, είπε.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση.

Όπως είπε, είναι ελάχιστοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιερείς.

Στη συνέχεια έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. «Να σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων», είπε.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε επίσης και για αλληλοσεβασμό, κυρίως στις πολυκατοικίες, να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση.

Σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων. «Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων.»

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365