Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Στη λίστα αναμονής για ραντεβού στα κομμωτήρια

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία επαναλειτουργία τους, πολλά κομμωτήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν ραντεβού στους πελάτες τους

Μέτρα προστασίας για την επόμενη ημέρα ζητούν από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες.



Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία επαναλειτουργία τους, πολλά κομμωτήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν ραντεβού στους πελάτες τους.

Βάζοντας ως πιθανή πρώτη ημερομηνία λειτουργίας την 4η Μαΐου, τα ραντεβού σε αρκετές περιπτώσεις είναι κλεισμένα ακόμη και 10 ημέρες μετά.

Σε μεγάλα κομμωτήρια της χώρας μάλιστα τα ραντεβού έχουν αρχίσει να κλείνονται εδώ και αρκετές μέρες,  με ενδεικτικές ημερομηνίες και χωρίς να γνωρίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της επόμενης μέρας.

Ενδεικτικό της ζήτησης που υπάρχει είναι άλλωστε ότι σε πρόσφατη έρευνα της MRB, στην ερώτηση «τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού», η πρώτη επιλογή με ποσοστό 35%, ήταν η επίσκεψη σε κομμωτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι λόγω των κλειστών κομμωτηρίων έχει παρατηρηθεί αύξηση 96,2% στις πωλήσεις σε βαφές μαλλιών στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με έρευνα της IRI.

Μέτρα προστασίας για την επόμενη ημέρα ζητούν οι καταστηματάρχες

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν για την επόμενη μέρα να ισχύσουν στα κομμωτήρια μέτρα αντίστοιχα με εκείνα των σούπερ μάρκετ, με περιορισμούς όσον αφορά στα άτομα που θα βρίσκονται μέσα στα καταστήματα και μέτρα σχετικά με την προσωπική υγιεινή.

Όπως λέει στο insider.gr η  Ελένη Ελευθεράκη, γενική γραμματέας της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με την επόμενη ημέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Η ίδια σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας με γάντια και μάσκες τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες καθώς μέσα στα κομμωτήρια δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις λόγω της φύσης της εργασίας.

Επισημαίνει ακόμη ότι πολλοί επαγγελματίες εμφανίζονται ανήσυχοι για την επόμενη μέρα και κατά πόσο θα μπορέσουν να επιβιώσουν έπειτα από 1,5 μήνα ήδη που έχουν κλειστά τα καταστήματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365