Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Έως τις 15 Ιουνίου πρέπει να δηλωθεί η άδεια ειδικού σκοπού

Διαβάστε λεπτομέρειες

Δημιουργείται νέο ειδικό έντυπο για την προδήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής σύμβασης, σύμφωνα με την τελευταία ΠΝΠ.


Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να δηλώσουν οι εργοδότες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις ημέρες χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού που έκαναν οι εργαζόμενοί τους κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο εργοδότης γνωστοποιεί στην ΕΡΓΑΝΗ τους εργαζομένους που έκαναν χρήση της άδειας, μέσω του ειδικού εντύπου «Έντυπο 11.1 Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας». 

Σε περίπτωση νέας παράτασης του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού, η γνωστοποίηση στοιχείων λήψης άδειας ειδικού σκοπού και συσχετιζόμενης κανονικής άδειας, γίνεται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού με το ανωτέρω απολογιστικό έντυπο.

Στο μεταξύ με την ίδια απόφαση δημιουργείται νέο ειδικό έντυπο για την προδήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής σύμβασης, σύμφωνα με την τελευταία ΠΝΠ.

Όπως προβλέπεται, οι επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττεται βάσει ΚΑΔ, που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της προβλεπόμενης προσωρινής ανάκλησης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες και ανελαστικές ανάγκες, υποχρεούνται να το γνωστοποιήσουν προηγουμένως.

Θα πρέπει δηλαδή να συμπληρώσουν το έντυπο του ΕΡΓΑΝΗ «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ, ΜΗ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ», πριν από την έναρξη πραγματοποίησης της παρεχόμενης έκτακτης εργασίας.

Μετά από τη λήξη της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας, συνεχίζεται η αναστολή της σύμβασης μέχρι της συμπληρώσεως του πλήρους χρονικού διαστήματος της. Για δε το χρονικό διάστημα της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας κατ' εφαρμογή του παρόντος, υπόχρεος καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων είναι ο εργοδότης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365