Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

Μείωση εισφορών: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν μεγαλύτερους μισθούς από την 1η Ιουνίου

Διαβάστε λεπτομέρειες

Μηναία αύξηση από 2,73 ευρώ έως 27,3 ευρώ θα έχουν από την 1η Ιουνίου 2020 στις καθαρές αποδοχές τους περίπου 1,5 εκατ. μισθωτοί πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", μόνο για τις περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών μειώνονται κατά 0,90 μονάδες ως ακολούθως :

-Κατά 0, 75 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ κλάδο ανεργίας .Η μείωση επιμερίζεται κατά 0, 48 ποσοστιαίες μονάδες στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0, 27 ποσοστιαίες μονάδες στο ασφάλιστρο του εργαζομένου.Το συνολικό ασφάλιστρο υπερ ανεργίας διαμορφώνεται σε 4, 25 ποσοστιαίες μονάδες και κατανέμεται 2,69 ποσοστιαίες μονάδες στον εργοδότη και 1, 56 μονάδες στον εργαζόμενο .

- Κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).Στην πράξη αυτό σημαίνει αυξήσεις καθαρών αποδοχών που ξεκινούν από 2,73 ευρώ για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό 650 ευρώ και φτάνουν έως και 27, 3 ευρώ τον μήνα για τις ανώτατες ασφαλιστικές αποδοχές των 650 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα η ελάφρυνση για τους εργοδότες ξεκινά από τα 3, 12 ευρώ για τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και κλιμακώνεται έως και τα 31, 2 ευρώ για τις ανώτατος ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα. Οι 0, 75 ποσοστιαίες μονάδες προέρχονται από τον κλάδο ανεργίας και 0, 15 ποσοστιαίες μονάδες από τον Λογαριασμό για την εφαρμογές Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Τα κέρδη στα προ φόρου ποσά αυξάνονται προοδευτικά με την αύξηση του μεικτού μισθού καθώς τα ασφάλιστρα είναι ποσοστιαία. Υπενθυμίζεται πως η κυβερνητική δέσμευση είναι η μείωση των εισφορών κατά 5 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365