Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Αυξήθηκαν τον Μάρτιο τα «φέσια» του Δημοσίου - Στα 2,4 δισ. ευρώ

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν στα 610 εκατ. ευρώ

Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου επήλθε παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα εξοφλούσε κατά προτεραιότητα τόσο τα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης όσο και τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων.


Αυξήθηκαν τον Μάρτιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανερχόμενα σε 2,4 δισ. ευρώ, από 2,2 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.

Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου επήλθε παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα εξοφλούσε κατά προτεραιότητα τόσο τα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης όσο και τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα «φέσια» του Κράτους  προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν τον Μάρτιο στα 1,799 δισ. ευρώ, από 1,582 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 1,426 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν στα 610 εκατ. ευρώ, από 632 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 612 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου.

Μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τον Μάρτιο τα χρέη των νοσοκομείων τα οποία διαμορφώθηκαν σε 691 εκατ. ευρώ, από 576 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και ακολούθησαν οι δήμοι, τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και τα υπουργεία. Αντιθέτως τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν σε 484 εκατ. ευρώ, από 497 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365