Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην υπουργός Υγείας, στενός συνεργάτης και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο κορονοϊός αποδείχθηκε ανίκητος αντίπαλος. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην υπουργός Υγείας, στενός συνεργάτης και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, υπέκυψε, σκορπίζοντας θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Την Πρωτομαγιά είχε συμπληρώσει τα 78 του χρόνια.

 
Την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον κορονοϊό, άφησε το πρωί της Παρασκευής (08.05.2020) ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και εδώ και πολλές εβδομάδες έδινε μάχη για τη ζωή του στην Εντατική του Ευαγγελισμού. Είχε μπει στο νοσοκομείο στις 26 Μαρτίου και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Το θάνατό του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μητσοτάκης για Κρεμαστινό: «Η επιστήμη και η πολιτική έχασαν ένα επίλεκτο στέλεχός τους»

«Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους», ανέφερε σε tweet του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού. «Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», γράφει στο μήνυμά του.

Συγκινεί η Φώφη Γεννηματά: Ο Κρεμαστινός ήταν «ο δικός μας γιατρός», χάσαμε έναν φίλο

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού.

Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή , αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό.

Ήταν «ο δικός μας γιατρός».

Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών.


Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365