Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Καιρός: «Λιώνει» κάθε ρεκόρ ο καύσωνας – Που είχαμε την υψηλότερη θερμοκρασία

Πρωτοφανείς καιρικές καταστάσεις ζει η Ελλάδα

Καμίνι θυμίζει όλη η χώρα με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο! Ψήθηκε το Ηράκλειο Κρήτης από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρωτιά για τον νομό Αττικής στο Νέο Ψυχικό.


Πρωτοφανείς καιρικές καταστάσεις ζει η Ελλάδα με τον καύσωνα να καταρρίπτει κάθε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, νέα ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Μάιο σημειώθηκαν το Σάββατο 16/05 σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Δείτε που είχαμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Μοίρες 40.2 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
Μεγαλόπολη 39.3 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
Ψυχικό Αθηνών 39.3 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)
Μολάοι Λακωνίας 38.9 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
Νεμέα 38.6 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
Μαρούσι 37.6 C (ρεκόρ 10 ετών λειτουργίας)
Πύργος Ηλείας 36.2 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)
Αθήνα – Γκάζι 35.4 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)
Τζερμιάδων Λασιθιου 34.9 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

Καμίνι όλη η χώρα

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στην Πλώρα Ηρακλείου και ήταν ίση με 41.8 C, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.



Ιδιαίτερα για την Αττική, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν στο σταθμό Ψυχικού Αθηνών (39.3 C) ενώ η χαμηλότερη μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο σταθμό Φαλήρου – ΣΕΦ (28 C). Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στον νόμο και επίσης σημειώνονται οι σταθμοί που κατέγραψαν την υψηλότερη και χαμηλότερη τιμή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365