Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Έρχεται νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η ΓΓΕΤ διοχέτευσε 31,3 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα για έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.


Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σημαντικές διατάξεις για την ερευνητική κοινότητα, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και για την καινοτομία όπως η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων ElevateGreece αλλά και για τους «επενδυτικούς αγγέλους», Business Angels.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου έχει χρηματοδοτήσει με 31,2 εκατ. ευρώ από την αρχή του 2020 ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς της χώρας και επιχειρήσεις.

«Ειδικά τώρα, στην δύσκολη συγκυρία του κορονοϊού, η επένδυση στην Έρευνα είναι μονόδρομος για την χώρα και αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους ο αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομίας, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Θανάσης Κυριαζής.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, εν μέσω της κρίσης του Covid-19:

• Διοχέτευσε 31,3 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα για έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στηρίζοντας την Έρευνα και την Καινοτομία και τη διατήρηση και αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας.

• Έχουν ενταχθεί τα πρώτα 110 έργα του Β΄ κύκλου της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ –Καινοτομώ». Αντιστοιχούν στο 48% των εγκεκριμένων έργων προϋπολογισμού 44,92 εκ. ευρώ. Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ένταξη και των υπόλοιπων έργων, παράλληλα με τις πιστοποιήσεις δαπανών από τα ενταγμένα έργα του Α’ Κύκλου.

• Προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος, μετά την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής, η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στο ΧΡΩΠΕΙ, μέσω ΣΔΙΤ..

• Εγκρίθηκε ο Οδηγός της Πρόσκλησης για τα «Κέντρα Ικανοτήτων» προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «ανοίξει» για υποβολή αιτήσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

• Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της 1ης Φάσης της Προκήρυξης των Συνεργατικών Σχηματισμών Καινοτομίας (Clusters) που αφορά στον Φορέα-Αρωγό παρά τις δυσκολίες λόγω COVID-19 και εκτιμάται ότι σε τρεις περίπου εβδομάδες θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

• Αναμένεται η έγκριση του Οδηγού Προκήρυξης της 2ης φάσης των Συνεργατικών Σχηματισμών Καινοτομίας (Clusters) ο οποίος απευθύνεται σε επιχειρήσεις – μέλη του Cluster.

• Προχωράει πολύ γρήγορα η εμβληματική δράση για τον κορωνοϊό και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

• Επιταχύνεται ο ρυθμός υλοποίησης της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας στο νέο κτίριο στο Γουδή, που βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365