Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Marfin: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης, 10 χρόνια μετά

Πριν από μερικές εβδομάδες, η υπόθεση άνοιξε και πάλι 

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Marfin, 10 χρόνια μετά, την επίθεση με μολότοφ στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες παρασύροντας στον θάνατο την έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη 36 χρόνων και την Παρασκευή Σούλια 32 χρόνων. Είχε γίνει αντίστοιχη προσπάθεια διερεύνησης και στο παρελθόν χωρίς όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα.



Πριν από μερικές εβδομάδες, η υπόθεση άνοιξε και πάλι και την ανέλαβαν δύο αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η αναψηλάφηση των ογκοδέστατων φακέλων του προανακριτικού υλικού περιλαμβάνει τον επανέλεγχο, φωτογραφιών, βίντεο και καταθέσεων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα επιχειρήσουν θα εντοπίσουν κενά της υπόθεσης και στοιχεία που δεν είχαν ερευνηθεί επαρκώς, προκειμένου να αναζητήσουν νέα, τα οποία θα μπορούσαν να προχωρήσουν παρακάτω την έρευνα και να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Να σημειωθεί πως για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί δύο άτομα, ο ένας για τον εμπρησμό στο βιβλιοπωλείο Ιανός και ο δεύτερος για ρίψεις μολότοφ στην Marfin, οι οποίοι είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους.

Στις 31 Οκτωβρίου 2016 αθωώθηκαν ομόφωνα καθώς υπήρχαν κενά στο κατηγορητήριο, ενώ και οι μάρτυρες δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τους κατηγορούμενους στα σημεία της θανατηφόρας επίθεσης. Παρότι η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει δικαστικά, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν νέα στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να είναι ικανά προκειμένου να απαγγελθούν τόσο σοβαρές κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Σημειώνεται πως όλοι οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση το 2010, σήμερα είναι συνταξιούχοι.


1 σχόλιο:

  1. το ερώτημα είναι ποιοι έχουν την ευθύνη και άφησαν απροστάτευτους τους πολίτες; Λοιπόν, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2010 ήταν ο... σημερινός Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν ο... σημερινός Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, δηλαδή τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας. Καλό είναι να παραιτηθούν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365