Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Οδηγός σε τετ α τετ με αρκούδα στη Φλώρινα - Επέστρεψε πάλι στον Αρκτούρο, όλο το χρονικό (Video)

Δείτε το βίντεο

Πρόσωπο με πρόσωπο με μια αρκούδα ήρθε προχθές μία οδηγός στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς Φλώρινας.


Η Ναταλία Νοταρά κατέγραψε με το κινητό της αυτό το συγκεκριμένο τετ α τετ, το οποίο θα θυμάται για πάντα και ανέβασε το βίντεο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Το ζώο αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο και προφανώς ένιωσε ότι απειλείται, με συνέπεια να υψώσει το ανάστημά του. Στη συνέχεια η αρκούδα άρχισε να τρέχει παράλληλα με το αυτοκίνητο μέχρι που χάθηκε από το πλάνο.

Και πάλι στον Αρκτούρο ο Κούπερ

Η συγκεκριμένη αρκούδα η οποία επανεντάχθηκε στο φυσικό περιβάλλον πριν από λίγες ημέρες, δεν θα μπορέσει τελικά να ζήσει ελεύθερη στη φύση.

Δυστυχώς όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία της στην περιοχή αρκετοί πολίτες συνέτρεξαν εκεί κάποιοι εκ των οποίων την τάιζαν, καταδικάζοντας έτσι τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να συνηθίσει να αποφεύγει τους ανθρώπους.

Άλλωστε αυτό είναι ένα ένστικτο που οι αρκούδες που επανεντάσσονται αναπτύσσουν περισσότερο μετά την απελευθέρωσή τους.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ προσήλθε στο σημείο που ήταν ο Κούπερ και για την ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο φυσικά και των ανθρώπων αποφάσισε να προχωρήσει στην σύλληψή του και την μεταφορά στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο όπου και θα ζει στο εξής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό πρωτόκολλο περίθαλψης και επανένταξης είχε τηρηθεί στο ακέραιο στην περίπτωση του Κούπερ. Ο ίδιος μάλιστα πληρούσε τους περισσότερους δείκτες που ορίζει το επιστημονικό πρωτόκολλο για να επιτραπεί η επανένταξή του.


Άλλωστε, ο Μπράντλεϊ που μεγάλωσε και επανεντάχθηκε μαζί του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εντός δασικής περιοχής και δείχνει ότι μπορεί να επιβιώσει στη φύση όπως του δίδαξαν οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365