Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία 16χρονης Γερμανίδας

Η 16χρονη είχε βρεθεί νεκρή και ακρωτηριασμένη τον Ιούλιο του 1996, σε παραλία του Βελγίου

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία της 16χρονης Γερμανίδας Καρόλα Τίτζε, στο Βέλγιο, το 1996, εξαιτίας της πιθανότητας να συνδέεται με τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν στην Πορτογαλία το 2007.



Η 16χρονη είχε βρεθεί νεκρή και ακρωτηριασμένη τον Ιούλιο του 1996, σε παραλία του Βελγίου, έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Η Καρόλα εξαφανίστηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της στο φλαμανδικό θέρετρο Ντε Χάαν στη Δυτική Φλάνδρα. Η έφηβη ήταν αγνοούμενη για έξι ημέρες προτού το πτώμα της βρεθεί βίαια ακρωτηριασμένο σε αμμόλοφους. Μέρες πριν από την εξαφάνισή της, φέρεται να την είχαν δει με έναν Γερμανό τον οποίο η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει αλλά απέτυχε.

Η εισαγγελία της πόλης Μπριζ, στα βορειοδυτικά του Βελγίου, "ανοίγει και πάλι τον σχετικό φάκελο με αυτήν τη δολοφονία", δήλωσε στο AFP ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας χωρίς να επεκταθεί. Παράλληλα, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το μυστήριο της εξαφάνισης της 3χρονης τότε Μαντλίν πριν από 13 χρόνια από το θέρετρο της Πορτογαλίας Πράια ντα Λουζ επιτέλους θα λυνόταν ανακοινώνοντας ότι βασικός ύποπτος για την υπόθεση είναι ένας 43χρονος Γερμανός.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε "ύποπτο για ανθρωποκτονία" τον άνδρα αυτόν και πρόσθεσε ότι πιθανόν να είναι ο δολοφόνος της μικρής. Ο ύποπτος, τον οποίον τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν Κρίστιαν Μπρίκνερ, όπως τον κατονομάζουν τα γερμανικά και βρετανικά Μέσα, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών.

Ο άνδρας αυτός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή του Κιέλου, στη βόρεια Γερμανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στην απομόνωση για τη δική του ασφάλεια, όπως είπε ο Κλάους Κρίστιαν Κλάουσεν, ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν. Δεν του επιτρέπεται να βγει από το κελί του αν δεν συνοδεύεται από φρουρούς ασφαλείας και ποτέ την ίδια ώρα που βγαίνουν άλλοι κρατούμενοι για να αποφευχθούν επιθέσεις εναντίον του, δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια ακρόασης επιτροπής της τοπικής Βουλής. Οι δικηγόροι που ορίστηκαν για την υπεράσπισή του παραιτήθηκαν από την υπόθεση χωρίς να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αντικαταστάθηκαν από άλλους, οι οποίοι έχουν απειλήσει με αγωγές γνωστούς του πελάτη τους, οι οποίοι τον περιέγραψαν ως επιθετικό και ύποπτο. Μετά τον χαρακτηρισμό του 43χρονου Γερμανού ως νέου υπόπτου, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο αυτόν και στην υπόθεση ενός άλλου κοριτσιού που αγνοείται στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα πεντάχρονο κορίτσι ονόματι Ίνγκα από την πόλη Σένεμπεκ του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ, το οποίο το 2015 εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος στη διάρκεια εκδρομής με την οικογένειά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365