Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Αμετάβλητα στα 2,4 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Αμετάβλητες στα 2,4 δισ. ευρώ ήταν στα τέλη Απριλίου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Απρίλιο αυξήθηκαν στα 626 εκατ. ευρώ, από 610 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.


Αμετάβλητες στα 2,4 δισ. ευρώ ήταν στα τέλη Απριλίου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε στο ποσό των 1,770 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μείωση έναντι του ποσού των 1,788 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα, Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Απρίλιο αυξήθηκαν στα 626 εκατ. ευρώ, από 610 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη Γενική Κυβέρνηση αύξηση σημείωσαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα των ασφαλιστικών ταμείων ανερχόμενες σε 486 εκατ. ευρώ, από 484 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων μειώθηκαν αισθητά από τα 680 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, στα 667 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα χρέη των Λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις οφειλές των υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365