Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Πτώση 3,1% στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο

Πτώση 3,1% καταγράφηκε στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Η μείωση εξαιτίας της πανδημίας συγκρατήθηκε από τη μεγάλη αύξηση του τζίρου σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.


Πτώση 3,1% καταγράφηκε στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο η μείωση αυτή συγκρατήθηκε σημαντικά από τη μεγάλη αύξηση του τζίρου σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, σε:

Ένδυση- υπόδηση (49,8%), Πολυκαταστήματα (25,3%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (16,9%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (13,8%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (13,3%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (11,5%).

Από την άλλη πλευρά, αυξήθηκαν σε: Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (20,5%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (13,8%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 3,1% τον Μάρτιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020 παρουσίασε μείωση 2%. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,7% τον Μάρτιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 1,5% τον Μάρτιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020 κατέγραψε αύξηση 0,7%. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,4% τον Μάρτιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365