Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Αύξηση 3,8% στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2019

Στοιχεία που σε ένα χρόνο από τώρα θα αποτελέσουν το μέτρο σύγκρισης για το πόσο επέδρασε η πανδημία του κορωνοϊού στην κατανάλωση καυσίμων

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώσε προσωρινά στοιχεία για την κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα για το έτος 2019 και οριστικά στοιχεία για το έτος 2018.


Στοιχεία που σε ένα χρόνο από τώρα θα αποτελέσουν το μέτρο σύγκρισης για το πόσο επέδρασε η πανδημία του κορωνοϊού στην κατανάλωση καυσίμων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώσε προσωρινά στοιχεία για την κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα για το έτος 2019 και οριστικά στοιχεία για το έτος 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατεγράφη αύξηση της κατανάλωσης πετρελαιοειδών το 2019 σε σχέση με το 2018 κατά 3,8%, από 7.016.759 μετρικούς τόνους σε 7.281.311 μετρικούς τόνους.

Aύξηση στην κατανάλωση του υγραερίου

Η αύξηση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το έτος 2019 προήλθε, κατά κύριο λόγο, από την αύξηση στην κατανάλωση του υγραερίου κατά 23,5%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 11,7% και του πετρελαίου κίνησης κατά 1,3%. Η κατανάλωση των κατηγοριών μαζούτ χαμηλού θείου και μαζούτ υψηλού θείου για το έτος 2019, παρουσίασε, συγκριτικά με το 2018, μείωση 4,5% και αύξηση 15,1%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τις κατηγορίες βενζίνης: σούπερ, αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη 98/100 δεν ήταν δυνατή η σύγκριση μεταξύ 2019 και 2018 γιατί τα στοιχεία του έτους 2019 περιλαμβάνουν και την κατανάλωση των αντίστοιχων κατηγοριών σε μίγμα με βιοκαύσιμο. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως κατά το έτος 2019, οι περιφέρειες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων ήταν η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και ακολούθησαν οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων παρατηρήθηκε στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365