Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Το τέλος του Airbnb: Εκεί στρέφονται πλέον οι ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στράφηκαν σε όλες διεξόδους

Σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών η κρίση του κορωνοϊού. Το ολικό lockdown που κράτησε σχεδόν δύο μήνες έχει φέρει νέα δεδομένα σε πολλού τομείς της ζωή μας.



Ένας από αυτούς είναι και τα Airbnb όπου η αγορά έχει καταρρεύσει σε όλον τον κόσμο. Έτσι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στράφηκαν σε όλες διεξόδους. Όπως προκύπτει από έρευνα του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου η παύση εργασιών στον κλάδο του τουρισμού οδήγησε μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών να αναζητήσουν την περισσότερο ασφαλή μακροχρόνια μίσθωση για το ακίνητο τους.

«Οι αγοραπωλησίες έχουν σταματήσει, οι πλατφόρμες τύπου Airbnb έχουν καταρρεύσει και οι ιδιοκτήτες ακινήτων βλέποντας την μειωμένη τουριστική κίνηση και τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται στρέφονται προς τη μακροχρόνια μίσθωση. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπου παρατηρείτο υψηλή προσφορά καταλυμάτων τύπου Airbnb, η περιορισμένη προσφορά σε ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση είχε οδηγήσει τα ενοίκια σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, σήμερα η κατάσταση φαίνεται να έχει αλλάξει», αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Με δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός τουριστών δεν έχει ακυρώσει τις κρατήσεις για Αύγουστο και Σεπτέμβριο, πολλοί ιδιοκτήτες τηρούν στάση αναμονής για την εξάπλωση της πανδημίας.

Τα στοιχεία του προηγούμενου χρονικού διαστήματος είναι συντριπτικά για την αγορά των ακινήτων. Μέχρι τέλος Μαρτίου οι ενεργές αγγελίες στο κέντρο της Αθήνας είχαν μειωθεί σε 9.900 από 10.330 που ήταν στις αρχές του μήνας. Η μέση πληρότητα τον μήνα Μάρτιο έπεσε στο 41% από το 82% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του επιμελητηρίου στα Πετράλωνα σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση σε αγγελίες ακινήτων προς ενοικίαση (44,4%). Στις περιοχές Γκάζι – Μεταξουργείο – Βοτανικός, οι αγγελίες ενοικίασης διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 18,0% και στον Νέο Κόσμο η άνοδος άγγιξε το 43,6%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365