Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Επίθεση με Bιτριόλι: Πως ήξερε η δράστις το θύμα - Σοκ από την αιτία που ξεκίνησαν όλα

Η παράλληλη πορεία των δύο γυναικών

Τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 35χρονης που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αθηνών για εξέταση.



Ειδικοτερα, η προσαγωγή της 35χρονης μετατράπηκε σε σύλληψη και επίσημα πλέον κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση, η 35χρονη συνελήφθη για απείθεια προς τους αστυνομικούς και όχι για την επίθεση με το βιτριόλι. Αυτό σημαίνει πως μέχρι αυτή την ώρα, η Αστυνομία δεν έχει «κλείσει» το ζήτημα, κάτι που πιθανώς να γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί δεδομένο πως η 35χρονη είναι η δράστης της επίθεσης παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι η 35χρονη που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεν έχει ομολογήσει την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι η δράστις και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το μεσημέρι της ίδιας μέρας συνεχάρη τους αστυνομικούς για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Η γυναίκα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία έχει ισχυρά στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί νωρίτερα στο σπίτι της 35χρονης εντόπισαν τρία ενοχοποιητικά στοιχεία: την τηλεκάρτα, την περούκα και την καμπαρντίνα, που φέρεται να φορούσε την ημέρα της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, έγινε και η ανάλυση της φωνής στο τηλεφώνημα προς την εταιρεία ραδιοταξί και όπως προέκυψε πρόκειται για την 35χρονη, καθώς ταυτοποιήθηκε η φωνή. Έτσι, οι αστυνομικοί έχοντας στα χέρια τους αυτά και αρκετά ακόμα στοιχεία κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα μία γυναίκα, που φέρεται να ήταν αυτή που προμήθευσε τη δράστιδα με το καυστικό υγρό.

Πώς γνωρίστηκε με την 34χρονη Ιωάννα

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει, οι δύο γυναίκες δεν ήταν άγνωστες, ενώ κατάγονταν και από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα άρχισαν πριν από ένα χρόνο, όταν συναντήθηκαν σε γάμο κοινού γνωστού τους, στον τόπο καταγωγής τους. Η 35χρονη ύποπτη συνοδευόταν από τον σύντροφο της και οι δυο τους έκαναν παρέα με την Ιωάννα, στη δεξίωση. Δύο ημέρες μετά τον γάμο, και ενώ έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι αίτημα φιλίας στο Facebook. Η βασική ύποπτη της υπόθεσης το αντιλήφθηκε και άρχισε να του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας. Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα ειρωνικό σχόλιο της 35χρονης στο προφίλ της Ιωάννας.

Από την πλευρά του, ο σύντροφος της 35χρονης, που φέρεται να ήταν και ο εργοδότης της, ξεκαθάρισε πως δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και πως δεν σκεφτόνταν να παντρευτεί την 35χρονη. Όμως, η δράστιδα θεωρούσε πως η Ιωάννα ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» και το «εμπόδιο» στη σχέση της. 

Η παράλληλη πορεία των δύο γυναικών

H 35χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν εκείνη ήταν μικρή. Οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά και κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία. Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο -στη Νομική η 35χρονη και στο Οικονομικό η 34χρονη- και έτσι και οι δύο, περίπου την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω της κοινής καταγωγής τους, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια: είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε σπίτια κοινών φίλων, είτε σε βραδινές εξόδους και εκδηλώσεις με συγγενείς ή κοινούς φίλους, χωρίς ωστόσο να έχουν γνωριστεί. 

Κι ενώ μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο τίποτα δεν προμήνυε ότι οι σχέσεις τους θα διαταραχθούν προέκυψε ένα τρίτο πρόσωπο. Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα κι ήρθε η ρήξη, καθώς η 35χρονη θεωρούσε την Ιωάννα ως εμπόδιο στα σχέδια της για να προχωρήσει σοβαρά με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Η προσαγωγή

Σήμερα το πρωί, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της 35χρονης, κάτοικο Ζωγράφου, την οποία θεωρούσε ως τη βασική ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Η επίθεση

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20 Μαΐου, όταν η 24χρονη πήγαινε στη δουλειά της, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Η δράστις την περίμενε έξω από την εργασία της όταν την αντίκρισε τής έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο, προκαλώντας της σοβαρές βλάβες και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Οι συνάδελφοι της 34χρονης τη μετάφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή αρκετά σοβαρή.

Η 34χρονη έχει ήδη υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και αναμένεται να κάνει πολλές ακόμα, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 93% του προσώπου της. 

Πηγή: skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365